11.8 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияЯнко Янков: С играта, която показваме в третия етап, демонстрираме, че Шумен...

Янко Янков: С играта, която показваме в третия етап, демонстрираме, че Шумен има място в НБЛ

До края на сезона искаме да се борим от първата до последната минута, казва още треньорът на Шумен

Във второто полувреме основно не ни достигна пейка. Поздравявам Спартак за победата и им желая успех в плейофите. В този мач много добър старт за нас. През първовото полувреме успяхме да неутрализираме стрелбата от далечно разстояние на противника, което ни позволи да сме близо до тях и даже да водим през голяма част от първото полувреме. След това допуснахме основните им стрелци да се разиграят, имат 13 тройки. Превъзхождат ни в борбите под коша, което не е добър атестат за нас. Имаме високоръстови състезатели, които в този мач показаха по-слаба игра. Мисля, че закономерно противникът се поздрави с победата„, коментира наставникът на Шумен Янко Янков след загубата от Спартак със 76:92.

Деян Биелич е основна фигура в нашия тим. Когато той играе слабо, това се отразява на нашата игра. Милош Чойбашич се опита да го замести, имаше нелошо включване от пейката, но той не разполага с опита и с възможностите на Биелич към този момент. Слаб мач за Биелич и това даде резултат“, каза още треньорът на новака в НБЛ.

Доволни сме от това, че показваме все по-добра игра във финалната част на първенството. В нашия треньорски колектив сме максималисти и изискваме от нашите баскетболисти да играят за победа във всяка среща. Не ни задоволява това, че губим с малки разлики. Работим в това да подобрим нашата игра, има още няколко двубоя до края на шампионата. Това е първи сезон за нас, не успяхме да се преборим за място в плейофите. Смятам, че с играта, която показваме в третия етап, демонстрираме, че Шумен има място в НБЛ“, допълва Янко Янков.

Баскетболът е пред младите момчета на Шумен. Тепърва кариерите им трябва да се развият. Тази по-добра игра, която показваме в последните срещи, се дължи на опита, които натрупаха и на тежката работа в залата, която полагат. Те не трябва да се задоволяват, а да са жадни да стават все по-добри. До края на сезона искаме да се борим от първата до последната минута, да играем сърцато и ако имаме малко късмет, да успеем да вземем още някоя победа“, завърши той.

Спартак използва силно второ полувреме срещу Шумен (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани