14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияЯнко Янков: Играчите усещат доверието и подкрепата, това им дава крила

Янко Янков: Играчите усещат доверието и подкрепата, това им дава крила

Не можахме да се възползваме от ситуацията, каза още наставникът на Шумен

„Аз като треньор и Звонко Папак не сме доволни. Щом губим, няма как да сме доволни. Не можахме да се възползваме от ситуацията. Балкан имаха тежка програма – 3 мача за 5 дни. Поздравявам ги за победата, много класен отбор и този път в сюблимните моменти се видя – повече опит, повече класа в техните играчи. Успяха да се откъснат, да направят разлика от 15-тина точки. В края много добра защита от наша страна и енергия. Щом успяхме да ограничим отбора на Балкан до 73 точки, няма как да не съм доволен от защитата, но в нападение – слаба стрелба от далечно разстояние и повече грешки, които даваха възможност на противника да направи контраатаки, които тежат. Нямахме противодействие за това, смятам това бе ахилесовата ни пета“, коментира наставникът на Шумен Янко Янков след поражението от Балкан с 67:73.

Поздравявам момчетата за желанието. Благодаря на публиката, че ни подкрепяше. Каня ги отново на 26 април от 19.00 ч. за последния мач за сезона срещу Черно море Тича да ни подкрепят. Наистина мисля, че тази добра игра се дължи на феновете. Играчите усещат доверието и подкрепата, това им дава крила“, каза още треньорът на новака в шампионата.

20-та победа за Балкан в НБЛ (видео)

Eто и какво бе мнението за срещата на баскетболиста на Шумен Константин Паисиев:

Важни кошове вкарах, но не е достатъчно. Ограничиха основните ни играчи. Много по-добра защита второто полувреме за Балкан, много по-трудно ни беше и се вижда, нискорезултатен е мачът. Не успяхме да вкараме, а и в защита не се връщахме второто полувреме. Може би се изморихме. На това отдавам загубата – на по-добрата им защита второто полувреме. От време на време нямаме много енергия, не знам на какво се дължи това. Вече е краят на сезона, вижда се, че стават по-тежки мачовете и може би липсата на опит. Имаме 1-2 опитни играчи на терена, докато другите отбори имат по 3-4-рима и съвсем по-спокойно е при тях. При нас има някакво напрежение, няма кой да вземе топката и да вкара един-два коша, може би това е проблемът.“

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани