19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАЯнис под пара с 42 точки, Милуоки излъга Бостън (видео)

Янис под пара с 42 точки, Милуоки излъга Бостън (видео)

Бъкс поведоха с 2-1 победи в полуфиналите на Изток

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Милуоки триумфира за втори път в полуфиналите на Източната конференция на НБА. В един от най-интересните двубои в елиминациите отвъд океана през този сезон шампионите надвиха Бостън със 103:101 у дома, за да поведат с 2-1 в серията от втория етап в лигата.

НАЙ-ДОБРИ: Янис Адетокунбо нямаше спиране за Милуоки и наниза 42 точки, като бе 16/30 при стрелбата си от игра, плюс 12 борби и 8 асистенции. Жрю Холидей добави 25 и 7 борби. Брук Лопес оформи дабъл-дабъл – 13 точки и 10 борби.

Джейлън Браун бе най-добър за Бостън с 27 точки и 12 борби. Ал Хорфърд остави срещу името си 22, 16 борби и 5 асистенции. Дерик Уайт остана с 14 точки.

КЛЮЧЪТ: След паузата Бъкс се развихриха и чрез Янис Адетокунбо, Боби Портис, Жрю Холидей и Уесли Матюс стигнаха до аванс от 14 точки през третия период, възползвайки се от грешки на съперника. През последната четвърт обаче Селтикс се вдигнаха и чрез Ал Хорфърд, Джейлън Браун и Маркъс Смарт обърнаха за 100:99 1.49 мин. преди края. Дуото Адетокунбо и Холидей върна лидерството на Бъкс след 103:100. 4.6 секунди преди сирената Маркъс Смарт бе фаулиран, макар че претендираше, че нарушението е било при стрелба от тройката. Реферите обаче го пратиха на фаул линията за два опита, като той бе точен при първия, но пропусна втория. След няколко опита за добавка от страна на играчите на Селтикс, Ал Хорфърд вкара, но кошът му не бе зачетен и успехът отиде в графата на домакините.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Следващият мач между Милуоки и Бостън ще бъде на 10 май. 

СТАТИСТИКА ОТ МИЛУОКИ – БОСТЪН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани