18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Янис: В този момент не сме готови за медали

Янис: В този момент не сме готови за медали

Трябва да работим и да ставаме по-добри, допълва гръцкият национал

Лидерът на гръцкия национален отбор Янис Адетокунбо смята, че все още в южната ни съседка не са готови да мислят за медал от Евробаскет 2022. Селекцията на Димитрис Итудис ще играе срещу Естония, Украйна, Великобритания, Италия и Хърватия на шампионата на Стария континент през септември.

„Не става въпрос за това, което очакват хората. Важно е какво очакват треньорът и отборът. В други турнири, в които участвахме, не достигнахме и до 1/4-финал. Най-важни са тренировките. В този момент не сме готови за медали. Трябва да работим и да ставаме по-добри. Трябва да си поставяме реалистични цели. Така действам аз„, казва Янис Адетокунбо.

Първата ни цел е да станем отбор, защото всеки е лидер в собствения си тим. Аз съм лидер в Милуоки, Слукас е №1 в Олимпиакос, както и Аграванис в Патра. Но ние трябва да ставаме най-добри заедно“, допълва 2-кратният носител на приза MVP в НБА.

Имаме възможност да изградим нещо през следващите три години, но вървим стъпка по стъпка. Спечелих титла и мислих как да стана по-добър, как да направя моите съотборници по-добри. Не може 11 човека да се настроят към един. Ще играя, където отборът иска. Имаме шансове, но честно казано от това, което виждам, не сме готови за медал. Ако работим в следващите три седмици, можем и да станем готови„, завършва 27-годишният баскетболист.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани