4.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоНБАЯнис Адетокунбо - MVP на финалите в НБА (видео)

Янис Адетокунбо – MVP на финалите в НБА (видео)

Избрах трудния път към титлата, Коби ме накара да повяврам, казва лидерът на Милуоки

След осем години в НБА Янис Адетокунбо стигна до върха, триумфирайки с Милуоки след 4-2 победи срещу Финикс във финалите през 2020/2021. 26-годишният баскетболист финишира една от най-великите решаващи серии в лигата на висока скорост и единодушно бе избран за MVP в нея. 

Това е първото подобно отличие за гръцкия национал, но не първото във визитката му. На сметката си той има още 2 награди за Най-полезен играч в лигата, МVP от последното издание на Мача на звездите отвъд океана, Най-прогресиращ играч през 2017 г. и Защитник №1 през 2020 г.

За трети път във финалите Янис Адетокунбо премина границата от 40 точки и 10 борби. Срещу Сънс в мач №6 211-сантиметровото тежко крило доминираше с 50 точки, 14 борби и 5 чадъра, като бе 16/25 при стрелбата си от игра и 17/19 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Янис Адетокунбо постави името си до тези на легенди на Бъкс като Оскар Робъртсън и Карим Абдул-Джабар, донесли първото злато на отбора в НБА през 1971 г. Роденият в Атина състезател приключва сезона с един от най-впечатляващите дебюти във финали, записвайки средно по 35.2 точки, 13.2 борби и 5 асистенции при успеваемост в стрелбата от средно-далечно разстояние 61.8%, ставайки първият, достигнал до тези цифри в историята.

Хората казват, че не мога да вкарвам от фаул линията, но този път го направих и съм шампион„, сподели Янис Адетокунбо, след като се наслади на овациите на феновете в последните 20 секудни от срещата.

Бих могъл да отида в супер отбор и да стана шампион, след като свърша моята част от работата. Но избрах трудния път към титлата. Това е пътят, по който вървяхме всички и го направихме„, каза още Янис Адетокунбо, който не пропусна и Коби Брайънт в речта си.

Той ме накара да повярвам в себе си. Коби мислеше, че мога стигна дотук. Просто трябваше да стана шампион„, добави крилото.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани