12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългари в чужбинаЯнев и Бърно с рецитал в Чехия

Янев и Бърно с рецитал в Чехия

Българинът с 8 точки срещу Усти над Лабем

Александър Янев и Бърно триумфираха за 12-ти път в първенството на Чехия. Българинът и тимът му изнесоха лекция над Усти над Лабем със 100:72 у дома в мач от 21 кръг в местния шампионат.

203-сантиметровото крило започна сред титулярите за Бърно, като се задържа на паркета 20 минути. В тях варненецът се отчете с 8 точки, 5 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки, като бе 2/2 от средно разстояние, 1/3 зад дъгата и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

“Добър мач и добра победа за нас. Показахме много енергия, което ни даде лекота в играта. Винаги трябва да играем така. Все още имаме 10-12 важни двубоя преди края на сезона и ще се опитаме да се борим във всеки един от тях”, заяви Александър Янев.

От неговите съотборници Джейвиън Блейк бе резултатен с 15 точки.

Дерек Хейнс бе най-добър за Усти над Лабем с 19 точки и 7 борби.

Бърно има в актива си и 8 загуби, което го поставя на четвърто място в класирането. На 3 февруари Александър Янев и компания ще се изправят срещу Опава.

СТАТИСТИКА ОТ БЪРНО – УСТИ НАД ЛАБЕМ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани