12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЯмбол стопира негативна серия за първи успех в НБЛ

Ямбол стопира негативна серия за първи успех в НБЛ

Отборът на Тони Дечев се справи с Шумен

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол записа първа победа в НБЛ през 2021/2022. В своята зала „Диана“ отборът на Тони Дечев се наложи над Шумен с 98:77 в последния мач от 5 кръг в мъжкия ни елит. По този начин тимът от Града край река Тунджа стопира серията си от четири поредни поражения и вече е седми в класирането. Шуменци са десети с баланс от 0-3, но и с два двубоя по-малко.

НАЙ-ДОБРИ: Кортни Алекзандър се отчете с 20 точки и 6 борби за Ямбол. Александър Матушев добави 18, 5 борби и 8 асистенции. Джермая Пейдж вкара 16 точки плюс 8 асистенции. Тадж Ридли и Дарин Иванов финишираха съответно с по 14 и 11.

Александър Милов бе най-добър за Шумен с 28 точки и 12 борби. Виктор Серафимов остана с 20 и 7 асистенции.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Новакът в НБЛ започна по-добре и излезе напред с 16:11 чрез Константин Паисиев, Александър Милов и Виктор Серафимов. Домакините обаче отговориха чрез Кортни Алекзандър, Джермая Пейдж и Дарин Иванов, за да обърнат до 25:20. През втория период след няколко смени на водачеството ямболии достигнаха до аванс от 11 точки чрез Кортни Алекзандър, Джермая Пейдж и Александър Матушев, с което фиксираха 51:40.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата шуменци не се предадоха и сведоха изоставането си до 5 точки чрез Евгени Василев, Георги Кендеров и Александър Милов. Ямбол отново си върна двуцифрената преднина чрез Александър Матушев, Кортни Алекзандър и По Брайънт, за да постави на таблото 80:61 в своя полза. През последната четвърт гостите направиха серия от 8-1, дело на Георги Кендеров, Виктор Серафимов и Александър Милов, за да сведат пасива си до 69:81. От другата страна Джермая Пейдж, Тадж Ридли и Александър Матушев бяха точни за крайното 98:77. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 4 декември Ямбол ще гостува на Левски, а на 13 ноември Шумен ще приеме Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – ШУМЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани