21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияЯмбол спечели в страшна драма срещу Спартак (видео)

Ямбол спечели в страшна драма срещу Спартак (видео)

Джеремая Пейдж даде разликата с успешен наказателен удар 0.9 секунди преди сирената

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол прекъсна серия от две поредни загуби в НБЛ. В своята зала „Диана“ отборът на Тони Дечев измъкна триумфа в последните секунди след драматичното 83:82 над Спартак в последния мач от 8 кръг в мъжкия ни елит. Ямболии вече имат баланс от 2-6 и са девети, докато плевенчани са осми с 3 успеха и 5 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Джеремая Пейдж даде тон на Ямбол с 21 точки, 8 борби и 5 асистенции. Дарин Иванов се включи от пейката с 20, от които 6 тройки. Тадж Ридли вкара 16 точки плюс 8 борби. Александър Матушев се отчете с 11.

Симеон Илиев бе най-резултатен за Спартак с 21 точки и 5 борби. Димитър Маринчешки оформи дабъл-дабъл – 20 и 10 борби. Божидар Аврамов отбеляза 13 точки. Николай Стоянов остана с 10.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Спартак стартира силно и дръпна с 13:2 чрез Димитър Маринчешки и Максим Корниенко. Въпреки усилията на Кръстан Кръстанов и Джеремая Пейдж, Димитър Маринчешки и Симеон Илиев изведоха гостите до 27:13 в края на първата част. През втория период ямболии отвърнаха и чрез Александър Матушев, Дарин Иванов, Тадж Ридли и Джеремая Пейдж се доближиха за 34:38. Последваха грешки и от двете страни преди Дарин Иванов с далечен снаряд да направи разликата 3 точки. Симеон Илиев от другата страна фиксира 45:40 след 20 минути.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата двата състава си размениха по една силна серия, а разликата се запази между 3 и 5 точки преди две поредни тройки на Дарин Иванов и Джеремая Пейдж да дадат лидерството на Ямбол за първи път в срещата за 60:59. В следващите няколко минути водачеството се сменяше преди далечен снаряд на Божидар Аврамов да даде глътка въздух на Спартак за 67:63, след което последва техническо за последния. Джеремая Пейдж бе точен веднъж от фаул линията за 64:67. В началото на последната четвърт Константин Тошков възстанови равенството за 67:67. Драмата и надлъгването продължиха, но Тадж Ридли бе точен за 79:77 1 минута преди края. Николай Маринов показа хладнокръвие и обърна нещата в полза на плевенчани за 80:79. Божидар Аврамов пък не трепна зад дъгата на два пъти за 82:79 22 секунди преди сирената. Ямболии обаче отново показаха характер и стигнаха до поредно равенство за 82:82 чрез Александър Матушев и Джеремая Пейдж. Фаул на Коча Йовович прати американеца на линията, като с успешен наказателен удар той фиксира крайното 83:82 в полза на Ямбол. 

И ОЩЕ: Преди началото на двубоя треньорът на домакините Тони Дечев разкри, че Кортни Алекзандър си е събрал багажа и се е прибрал в САЩ без да уведоми никого в клуба. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 декември Спартак Плевен ще приеме Академик Пловдив, а Ямбол ще гостува на Берое.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани