1.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЯмбол показа характер, обърна Черно море Тича след продължение (видео)

Ямбол показа характер, обърна Черно море Тича след продължение (видео)

Тимът на Тони Дечев прекъсна серия от три поредни загуби в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол се върна на победния път в НБЛ след три поредни загуби. В зала “Христо Борисов” тимът на Тони Дечев надви Черно море Тича с 87:77 в драма с продължение в първия мач от 11 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Уили Атууд отбеляза 20 точки за Ямбол, допълнени от 7 борби. Евгени Василев добави 15. Дарин Иванов се отчете с 13 точки. Андрей Иванов оформи дабъл-дабъл – 10 и 10 борби. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра и Иван Лилов, който грабна 9 борби плюс 5 асистенции.

Мартин Коцев бе най-резултатен за Черно море Тича с 15 точки и 7 борби. Иван Спиров остана с 11.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: След равностойната първа част, приключила с крехък аванс от 2 точки за гостите, варненци направиха обрат и поведоха с 50:43 чрез Пламен Алексиев, Иван Спиров и Мартин Коцев. Домакините запазиха лидерството си през третия период, чийто край настъпи при 66:60. 1.42 мин. преди изтичането на редовното време Уили Атууд и Дарин Иванов изведоха Ямбол напред със 75:73. Черно море Тича все пак стигна до равенство за 75:75 с два успешни наказателни удара на Мартин Коцев, за да прати мача в продължение.

В допълнителните 5 минути ямболии направиха серия от 8-0, дело на Уили Атууд и Андрей Иванов, с което дръпнаха с 83:75 и оттам връщане нямаше.

И ОЩЕ: Тимът от Града край река Тунджа вече има баланс от 3-6, докато “моряците” са с 2 успеха и 8 поражения.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 януари Ямбол ще приеме лидера Рилски спортист, а ден по-рано Черно море Тича ще гостува на Черноморец.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани