10.9 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоUncategorizedЯмбол има и кондиционен треньор

Ямбол има и кондиционен треньор

Кирил Райков ще си грижи за подготовката на ямболии

След като преди ден Ямбол представи физиотерапевт, новата седмица клубът стартира с нов кондиционен треньор. Това е Кирил Райков, съобщават от официалния сайт на ямболии.

Кирил Райков е специалист в сферата на спортната подготовка. Бакалавър – Треньор по баскетбол заедно с магистърска степен за “Кондиционна подготовка на спортисти”. Сертифициран треньор по кондиционна подготовка и силови тренировки за отборни спортове към университета на ФК “Барселона”.

Квалифициран фитнес инструктор, треньор по пудовки, българска торба, групови занимания и диетолог. Създател на проекта за ранно детско развитие чрез тренировки “Детето чудо”, както и на спортната организация “2sport4life”.

Кирил Райков вкарва първия си кош на 11-годишна възраст и това поставя началото на неразривна връзка между него и баскетболната топка. Състезава се професионално като баскетболист над 14 години в над 10 отбора, както в България, така и в САЩ, Германия и Норвегия.

Завършва бакалавър специалност “Треньор по баскетбол”. През последните седем години ежегодно участва като главен кондиционен треньор на баскетболния лагер за деца на “Nike” в САЩ. Дългогодишният му опит в баскетбола като състезател и треньор са ключът и към успеха на новосъздадения от него лагер “THE JAM”.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани