12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияШумен сложи край на победната серия на Спартак в НБЛ (видео)

Шумен сложи край на победната серия на Спартак в НБЛ (видео)

Адриян Секулов наниза 27 точки, а "жълто-зелените" поднесоха сензацията в кръга до момента

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Шумен поднесе сензацията на 7 кръг в НБЛ. Пред своята публика отборът на Янко Янков се справи с непобедения до този момент Спартак с 86:79, прекъсвайки серията на съперника от шест поредни успеха в шампионата. Така „жълто-зелените“ вече са с баланс от 2-5 и се намират на шесто място в класирането, докато плевенчани са втори с 6-1.

НАЙ-ДОБРИ: Адриян Секулов даде заявка за MVP на кръга в родния елит, като навъртя на сметката на Шумен 27 точки, допълнени от 10 борби и 5 асистенции. Георги Кендеров добави 17 и 7 борби. Николай Георгиев се включи от пейката с 13 точки. Ореолуапо Идоу приключи с 11 и 8 борби.

Мартин Маринов бе най-резултатен за Спартак Плевен с 18 точки. Дейвид Хоутън дебютира с 13 за 15 минути в игра. Цветомир Чернокожев се прибра в съблекалнята със същия точков актив, допълнен от 5 борби. Ивко Ивков остана с 12 точки.

И ОЩЕ: Втори пореден двубой за Спартак в игра не влезе Евгени Хаджирусев. 

РАЗВИТИЕТО: „Жълто-зелените“ бяха по-съсредоточени през първото полувреме и чрез Адриян Секулов, Николай Георгиев и Георги Кендеров стигнаха до аванс от 16 точки в своя полза, оформяйки 50:34 на голямата почивка.

След паузата преднината на домакините нарасна до 20 точки след кош на Адриян Секулов, но Спартак се вдигна и с помощта на Дейвид Хоутън, Мартин Маринов, Ивко Ивков и Николай Стоянов намали до 63:68 след 30 минути. В началото на последната четвърт гостите скъсиха дистанцията на 2 точки след тройка на Мартин Маринов. Шумен обаче реагира и чрез Ореолуапо Идоу, Адриан Секулов и Георги Кендеров излезе напред с 9 точки, като до края не се огъна и спечели.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В следващия кръг в НБЛ Шумен ще почива, докато на 3 декември Спартак ще бъде домакин на Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани