13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияШумен надви Берое в Стара Загора (видео)

Шумен надви Берое в Стара Загора (видео)

Две поред за отбора на Янко Янков в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Шумен записа втора поредна победа в НБЛ. Отборът на Янко Янков надви Берое със 103:98 като гост в изтеглен мач от 26 кръг в родния елит. „Жълто-зелените“ са с баланс от 5-19 и са десети в класирането, докато „зелено-белите“ са шести с 11 успеха и 13 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Ишмаел Ел-Амин завърши с 42 точки, 7 борби и 8 асистенции за Шумен. Георги Кендеров добави 18. Ореолуапо Идоу финишира с 14 точки и 10 борби. Маркъс Гилбърт се отчете с 13 и 10 борби.

Александър Тодорович бе най-добър за Берое с 26 точки. Келси Барлоу вкара 16. Робърт Георгиев и Дариъс Хол реализираха по 13 точки. Александър Андреевич остана с 10 и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: Гостите започнаха по-съсредоточено и поведоха с 18:11 чрез Георги Кендеров, Ишмаел Ел-Амин и Маркъс Гилбърт. Берое обаче вдигна оборотите и чрез Келси Барлоу, Дариъс Хол и Дарин Иванов стигна до обрат, за да фиксира 31:27 в своя полза в края на първата част. През втория период старозагорци направиха аванса си двуцифрен с помощта на Робърт Георгиев и Александър Тодорович, но Шумен се доближи на 7 точки, благодарение на Адриян Секулов и Ишмаел Ел-Амин. Александър Тодорович изведе Берое до 62:51 на голямата почивка.

След паузата гостите направиха силна серия, дело на Маркъс Гилбърт, Ишмаел Ел-Амин и Георги Кендеров, за да излязат напред с 81:76. Берое все пак успя да отвърне и след тройка на Михаил Комбаков намали до 81:85 в края на третия период. През последната четвърт Дариъс Хол, Александър Андреевич и Александър Тодорович върнаха лидерството на Берое за 92:89 след серия от 11-2. Шумен отговори без да се бави чрез Румен Василев, Ишмаел Ел-Амин и Маркъс Гилбърт за 97:94 в своя полза. От другата страна Дариъс Хол бе точен за 98:97, но отново Ел-Амин и Георги Кендеров бяха на точното място, за да оформят крайното 103:98 в полза на Шумен.

КАКВО ПРЕДСТОИ: За Берое предстои участие в турнира за Купата на България в столицата. На 21 март старозагорци ще играят срещу Левски от 15.15 ч. в „Арена София“ във втория 1/4-финал от надпреварата.

Следващият мач на Шумен пък ще бъде на 1 април срещу Академик в Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – ШУМЕН

Вижте пълен запис на двубоя:

S

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани