7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБАШарлът вкара още един Бол в НБА (видео)

Шарлът вкара още един Бол в НБА (видео)

ЛаМело Бол ще се развива при “стършелите”

Макар че не бе избран под №1 както очакваше, ЛаМело Бол все пак е в първите избори в драфта на НБА. Двуметровият гард ще се присъедини към Шарлът, който заложи на него като третия тим, който избираше.

ЛаМело и Лонзо Бол, който бе избран под №2 в драфта през 2017 г. от Лейкърс, станаха първите братя в историята, които са в Топ 5 на изборите. Самият ЛаМело е доволен от това, че ще бъде част от “стършелите”.

Определено се чувствам страхотно, че ще бъда част от Шарлът. Не съм разочарован от това, което се случи. Вярвам, че щом така е станало, значи е за добро. Чувствам, че ще успея да се развия там”, смята 19-годишният баскетболист.

Роден е на 22 август 2001 г. в Чино Хилс, щата Калифорния. Още на 4-годишна възраст започва да се занимава със спорт под зоркия поглед на баща си ЛаВар, заедно с братята си Лонзо и ЛиАнджело. До 5-годишна възраст играе футбол, но след това се отдава на баскетбола.

В първия си сезон в гимназията в родния си град ЛаМело става основна фигура в тима и оставя срещу името си средно по 16.4 точки и 3.8 асистенции, като го извежда до златото в държавното първенство с рекорд от 35-0. Втората му година е още по-добра, а показателите му са основно доказателство – по 26.7 точки и почти 10 асистенции на мач.

На 2 ноември 2017 г. ЛаМело напуска гимназията в Чино Хилс, тъй като баща му не одобрява новия треньор Денис Латимор и местната администрация. Няколко месеца по-късно обявява решението си да играе професионално заедно с брат си ЛиАнджело. Следват няколко месеца в литовския Приенай, а престоят му в клуба завършва със скандал между баща му и треньора Вирджиниус Шешкус.

През май 2018 г. ЛаМело се завръща в САЩ, за да се присъедини към Лос Анджелис Болърс в нова лига, създадена от баща му, алтернатива на колежанския баскетбол. В дебюта си на 21 юни гардът достига до трипъл-дабъл от 40 точки, 16 борби и 10 асистенции. Следват рекордните 55 точки за него, реализирани в полуфиналите срещу Ню Йорк Болърс и титлата в лигата.

През юни 2019 г. ЛаМело Бол подписва двугодишен договор с австралийския Илавара, като за него изиграва общо 12 мача и записва средно по 17 точки, 7.4 борби и 6.8 асистенции. Става и Новобранец на годината. Разделя се с клуба през януари, когато решава да се върне у дома и да се подготви за драфта в НБА.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани