13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаШампион в НБА обратно във Фенербахче (видео)

Шампион в НБА обратно във Фенербахче (видео)

Две години за Неманя Биелица от турския гранд

Фенербахче изглежда има още какво да добавя към ростера си. Турският гранд обяви, че връща в редиците си Неманя Биелица, който е постигнал договорка с клуба за две години.

34-годишният баскетболист познава атмосферата при „фенерите“. Неманя Биелица играе за отбора от Истанбул от 2013 до 2015 г. Носител на приза MVP в Евролигата отпреди седем години. На сметката си с този тим той има титла и Суперкупа в южната ни съседка.

208-сантиметровото тежко крило има още периоди в Аркадия, Цървена Звезда и Баскония на Стария континент. В НБА преминава през Минесота, Сакраменто, Маями и Голдън Стейт, с който през последния сезон става шампион.

През 2021/2022 Неманя Биелица оставя срещу името си средни показатели от 7.1 точки, 4.1 борби и 2.2 асистенции в общо 71 мача в най-силното първенство в света.

Баскетболист №1 в Сърбия през 2015 г. Сребърен медалист от Евробаскет 2009. Има медал със същия цвят и от световното първенство в Испания през 2014 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани