21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияШампионско присъствие в ББЛ А група

Шампионско присъствие в ББЛ А група

Герасим Николов ще подсили Хебър

Шампионско присъствие от НБЛ ще има в ББЛ А група през новия сезон. Герасим Николов ще продължи във втория ни ешелон като част от редиците на Хебър. Това потвърди самият той пред bball.bg.

188-сантиметровият гард носи екипа на Левски Лукойл през последната година. Със столичани той достига до финал в турнира за Купата на България и до шампионската титла в НБЛ.

През 2020/2021 Герасим Николов оставя срещу името си средно по 3.2 точки, 0.9 борби и 0.5 асистенции в общо 24 мача по българските терени.

Това бе третият му период при „сините“ след този през 2018/2019, когато печели Купа и Суперкупа на България. През 2013/2014 Герасим Николов отново е част от Левски, като тогава става носител на златен требъл след Купа на България, трофей в Балканската лига и златото в мъжкия ни елит.

В кариерата си досега Герасим Николов преминава още през Чавдар Троян, националния ни отбор до 20 г., който игра в НБЛ, Чардафон-Орловец, Дунав 2007 и Спартак Плевен.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани