12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаЧудесен Рилски сътвори подвиг в Израел (видео)

Чудесен Рилски сътвори подвиг в Израел (видео)

Самоковци заличиха пасив от 22 точки, за да си тръгнат с победата от Ейлат

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист направи страхотен обрат във ФИБА Къп, за да стигне до втора поредна победа. Самоковци изоставаха с 22 точки, но заличиха този пасив, за да поставят на колене Апоел Ейлат с 86:83 при визитата си в Израел. Българският вицешампион има в актива си и 2 загуби в група B, като същия баланс има и последният му съперник.

НАЙ-ДОБРИ: Алекс Симеонов изнесе силен двубой за Рилски спортист и оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 10 борби. Трей Портър добави 18 и 6 борби. Златин Георгиев приключи с 14 точки. Брендън Браун и Деян Карамфилов вкараха по 9 точки, като първият направи и 7 асистенции.

Джъстин Патън бе най-добър за Апоел Ейлат с 18 точки и 8 борби. Рой Хубер остана с 14 и 5 асистенции.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След равностойни първи минути домакините направиха серия от 12-0, дело на Брайън Алън, Ромео Уайт и Рой Хубер, за да излязат напред с 21:11. Ей Джей Хес и Трей Портър намалиха до 17:21, но съперникът отговори за 28:19. През втория период Апоел Ейлат не намали оборотите и стигна до аванс от 22 точки чрез Вангелис Манцарис, Ромео Уайт и Брайън Алън. Тройка на Златин Георгиев фиксира 35:54 след 20 минути.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Рилецо се вдигна на щурм и сведе пасива си до 56:58 след серия от 21-4, направена от Златин Георгиев, Алекс Симеонов, Трей Портър и Брендън Браун. Израелците отвърнаха чрез Жоаким Шукман и Джъстин Патъм за 65:59. Алекс Симеонов и Павлин Иванов върнаха Рилски в играта с две тройки за 65:67. Рой Хубер постави на таблото 69:65 с два успешни наказателни удара. През последната четвърт българският отбор се доближи на 1 точка, но Апоел реагира чрез Зуф Бен Моше и Джъстин Патън за 79:68. Алекс Симеонов и Трей Портър обаче дадоха надежди на носителя на Купата и Суперкупата на България след 80:83. Устремът на Рилецо доведе до обрат след 5 поредни точки на Деян Карамфилов за 85:83. Гардът подпечата успеха на своя отбор с успешен наказателен удар за 86:83 в самия край.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 ноември Рилски спортист ще приеме Трефъл Сопот. 

СТАТИСТИКА ОТ АПОЕЛ ЕЙЛАТ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Вижте пълен запис на двубоя:

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани