19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияЧестит рожден ден на Петкана Макавеева

Честит рожден ден на Петкана Макавеева

Една от легендите на Левски има личен празник днес

Днешната дата влиза в графата ”специални” в българския баскетбол. На този ден личен празник има една от легендите на играта у нас при жените Петкана Макавеева.

Носителка на два медала от Олимпийски игри – бронз от Монреал през 1976 г. и сребро от Москва през 1980 г. С отбора на Левски Спартак печели трофея от турнира КЕШ през 1984 г. и два пъти вдига Купа “Лиляна Ронкети”, съответно през 1978 и 1979 г.

Петкана Макавеева е и двукратна медалистка от европейски първенства, като има сребро от шампионата през 1983 г. в Будапеща и бронз от Клермон Феран през 1975 г. По време на активната си спортна кариера носи още екипите на Септемврийска слава, ЦСКА и Академик, като защитава и цветовете на България с представителния ни тим при дамите.

На играта се отдават и нейните синове – Стефан и Златин. Първият дълги години бе част от състава на Левски, докато вторият се завърна при „сините“ през това лято след 9-годишна пауза.

Екипът на BBALL.BG честити празника на Петкана Макавеева и желае най-вече здраве, щастие и всичко най-добро!

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани