4.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЛайфстайлЧестит рожден ден на легендата Петко Маринов

Честит рожден ден на легендата Петко Маринов

Бившият селекционер на България има личен празник днес

Един от най-успешните български треньори Петко Маринов ще почерпи близки и приятели днес. Поводът е 74-рият му рожден ден.

Роден е в Бургас през 1949 г. Кариерата му започва в Ботев Бургас, продължава в Академик София и най-дълго остава в ЦСКА (отборът на сърцето му). По време на активната си спортна кариера има 4 шампионски титли и 5 купи, както и участия на два европейски клубни полуфинала. Има над 150 мача в националния ни отбор.

Като наставник води тимовете на ЦСКА, Компакт Димитровград и Лукойл Академик в мъжкото направление, а при дамите е начело на Нефтохимик. С „армейците“ печели 3 титли и вдига 4 Купи, а с отбора от Димитровград има 1 Купа. Като треньор на „студентите“ има 1 трофей от шампионата, 2 Купи и златото в Южната конференция на ФИБА Европа. При жените Петкo Маринов може да се похвали с 5 титли и 3 Купи начело на бургаския тим.

Бивш селекционер и консултант в националните отбори на България. За последно в НБЛ помага на треньорите в Академик София.

Екипът на bball.bg желае на Петко Маринов най-вече здраве и всичко най-добро! 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани