22 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоБългарияЧерно море Тича надви Ямбол за първи успех в НБЛ (видео)

Черно море Тича надви Ямбол за първи успех в НБЛ (видео)

Веселин Георгиев и Лъчезар Тошков комбинираха 39 точки за варненци

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черно море Тича откри сметката си с победи в НБЛ през новия сезон. В своята зала „Христо Борисов“ отборът на Даниел Клечков удържа Ямбол със 78:77 в мач от 2 кръг в мъжкия ни елит. Варненци са с баланс от 1-1, докато селекцията на Тони Дечев има 2 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Веселин Георгиев нямаше спиране за Черно море Тича и отбеляза 21 точки плюс 6 борби. Лъчезар Тошков добави 18, 12 борби и 6 асистенции. Иван Спиров се разписа с 14 точки.

Джермая Пейдж бе най-резултатен за Ямбол с 21 точки и 5 борби. Кортни Алекзандър оформи дабъл-дабъл – 18 и 14 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Варненци взеха предимство за 18:12 след няколко успешни акции на капитана си Веселин Георгиев. От другата страна Ямбол отговори чрез Георги Герганов и Дарин Иванов за 17:21. През втората част Кортни Алекзандър и Александър Матушев намалиха пасива на гостите до точка. Черно море Тича обаче отново поведе с 6 точки, но Джермая Пейдж и Тадж Ридли доближиха ямболии след 38:40. Кош на Иван Спиров фиксира 42:38 в полза на „моряците“. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След почивката Черно море Тича отново излезе напред с 6 точки чрез Лъчезар Тошков, Цветомир Куртев и Веселин Георгиев, но Ямбол се доближи след Кръстан Кръстанов и Джермая Пейдж за 59:61. Тройка на Мартин Коцев даде глътка въздух на отбора на Даниел Клечков за 64:61. През последните 10 минути Лъчезар Тошков напомни за себе си, за да увеличи преднината на тима си за 70:62. Тимът от Града край река Тунджа не се предаваше и чрез Кортни Алекзандър и Джермая Пейдж сложи на таблото 74:74. Лъчезар Тошков и Веселин Георгиев бяха точни за 78:75 в полза на варненци 13 секунди преди края. Кош на Кортни Алекзандър не стигна на Ямбол, но оформи крайното 77:78.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 октомври Черно море Тича ще гостува на Спартак Плевен, докато Ямбол ще приеме Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани