5 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияЧерноморец финишира четвърти в края на редовния сезон в НБЛ (видео)

Черноморец финишира четвърти в края на редовния сезон в НБЛ (видео)

Бургазлии направиха обрат в третия период срещу Спартак

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец си осигури място в Топ 4 на редовния сезон в НБЛ. В своята зала „Бойчо Брънзов“ тимът на Васил Евтимов се наложи над Спартак с 95:75 в мач от 27 кръг в мъжкия ни елит.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: „Акулите“ приключват тази фаза четвърти, като имат 12 успеха и 12 поражения. Плевенчани пък са осми с баланс от 4-20.

НАЙ-ДОБРИ: Уендъл Люис завърши с 24 точки и 5 борби за Черноморец. Дианте Болдуин добави 18. Константин Коев вкара 14 точки плюс 7 борби. Евгени Хаджирусев реализира 13 точки.

Мартин Маринов бе най-резултатен за Спартак Плевен с 26 точки, от които 5 тройки. Ивко Ивков го последва с 21. Димитър Маринчешки остана с 10 точки и 9 борби.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: След като изостaваха с 1 точка на голямата почивка, бургазлии наложиха волята си през третия период след 30:19, водени от Дианте Болдуин, Уендъл Люис и Евгени Хаджирусев за 69:59 след 30 минути. До финалната сирена Черноморец направи аванса си +20 и оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В първия кръг на плейофите Черноморец ще излезе срещу Академик Пловдив, докато Спартак Плевен ще има за съперник Рилски спортист. В сериите ще се играе до две победи от три двубоя.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Вижте пълен запис на мача:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани