9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияЧерноморец се затрудни, но се справи в Шумен (видео)

Черноморец се затрудни, но се справи в Шумен (видео)

Две поред за бургазлии в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец спечели за втори пореден път в НБЛ. Отборът на Васил Евтимов не се огъна срещу Шумен след 77:68 като гост в мач от 11 кръг в шампионата при мъжете. „Акулите“ са с баланс от 9-2 и заемат второ място в класирането, докато новакът в родния елит има 1 победа и 10 загуби и е 10-ти.

НАЙ-ДОБРИ: Ивайло Тонев завърши с 21 точки за Черноморец. По 13 добавиха Тихомир Желев и Георги Боянов. Уендъл Люис оформи дабъл-дабъл – 12 точки и 12 борби. Тони Троха също стигна до двойните показатели – 10 и 23 борби.

Маркъс Майърс бе най-резултатен за Шумен с 22 точки, 12 борби, 7 асистенции и 6 откраднати топки. Александър Милов се разписа с 19. Деян Биелич остана с 12 точки и 13 борби.

КЛЮЧЪТ: Бургазлии държаха инициатива през по-голямата част от срещата, като след 30 минути имаха аванс от 20 точки, водени от Ивайло Тонев, Уендъл Люис, Тихомир Желев и Тони Троха. В последната четвърт обаче домакините се вдигнаха на щурм и сведоха пасива си до 9 точки чрез Деян Биелич, Александър Милов и Маркъс Майърс. Ивайло Тонев и Уендъл Люис донесоха успеха на Черноморец, фиксирайки окончателното 77:68. 

И ОЩЕ: От състава на бургазлии днес липсваха трима баскетболисти – Кортни Белджър, Евгени Хаджирусев и Красимир Маринчевски. За новака в НБЛ не играха Никола Костич и Евгени Василев, които вече не са част от тима.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 януари Черноморец ще бъде домакин на Левски, а ден по-късно Шумен ще бъде гост на Академик Пловдив.

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – ЧЕРНОМОРЕЦ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани