5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЧерноморец остава в играта за Топ 4 в НБЛ (видео)

Черноморец остава в играта за Топ 4 в НБЛ (видео)

Бургазлии с втори успех над Ямбол през този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец продължава битката за четвъртото място в редовния сезон на НБЛ. В своята зала „Бойчо Брънзов“ селекцията на Васил Евтимов надви Ямбол с 89:83 в мач от 25 кръг в мъжкия ни елит. Това бе втори успех за бургазлии над този съперник в лигата през сезона, като те имат баланс от 10-11, докато ямболии са със 7 успеха и 14 поражения и са седми.

НАЙ-ДОБРИ: Дианте Болдуин се развихри за Черноморец и навъртя 26 точки, 5 борби и 8 асистенции. Марвин Смит и Уендъл Люис добавиха по 19, като първият овладя и 11 борби. Константин Коев се разписа с 15 точки. Евгени Хаджирусев отбеляза 10.

Иван Лилов бе най-резултатен за Ямбол с 23 точки и 6 асистенции. Уили Атууд го последва с 19 и 12 борби. Франклин Уилямс приключи с 16 точки. Андрей Иванов се прибра в съблекалнята с 13 и 5 борби. Ерик МакГил остана с 12 точки, 9 борби и 7 асистенции.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Ямболии бяха по-съсредочени в началото и излязоха напред с 15:7 чрез Ерик МакГил и Андрей Иванов. Бургазлии отвърнаха чрез Марвин Смит и Уендъл Люис за 17:21. Уили Атууд също напомни за себе си и фиксира 28:21 в полза на гостите в края на първата част. През втория период Черноморец направи пълен обрат и чрез Дианте Болдуин, Марвин Смит и Евгени Хаджирусев излезе напред с 41:34. Ямбол обаче не се предаде и изравни за 43:43 след кош на Уили Атууд. „Акулите“ отново дръпнаха след серия от 8-2 за 51:45.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Ямбол се доближи за 57:60 след тройка на Франклин Уилямс. Дианте Болдуин и Марвин Смит дадоха глътка въздух на Черноморец за 63:57. Гостите продължиха с натиска и си върнаха водачеството за 69:68 чрез Ерик МакГил и Иван Лилов. През последната четвърт надвкарването продължи преди Ерик МакГил да сложи поредно равенство на таблото за 83:83 1 минута преди края. Далечен снаряд на Дианте Болдуин и няколко успешни наказателни удара на Евгени Хаджирусев поставиха точка на спора с крайното 89:83.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 април Черноморец ще гостува на Берое, а ден по-рано Ямбол ще приеме Спартак Плевен.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани