6.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияЧерноморец ограничи Балкан под 50 точки

Черноморец ограничи Балкан под 50 точки

4 поред за бургазлии в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец спечели за четвърти пореден път в НБЛ. В „Арена Ботевград“ отборът на Васил Евтимов надви Балкан с 59:49 в последния мач от 7 кръг в родния елит. Бургазлии имат баланс от 6-1, като заемат трето място в класирането, докато ботевградчани са с 4 успеха и 3 поражения и са четвърти.

НАЙ-ДОБРИ: Уендъл Люис бе най-добър за Черноморец с 19 точки и 8 борби. Георги Боянов добави 12 и 6 борби. Дебют за новия си тим направи канадецът Отас Иекекполор, който се отчете с 4 точки, 5 борби и чадър за 29 минути. В игра за гостите не се появи Тони Троха, който е със счупен нос.

Дерик Маркс и Дивон Уошингтън бяха най-резултатни за Балкан с по 13 точки, като първият овладя и 5 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Двата състава стояха равностойно през първите 10 минути, като си отбелязаха по 13 точки. През втория период грешките и ниската резултатност преобладаваха, но Черноморец успя да дръпне с 12 точки чрез Тихомир Желев, Кортни Белджър и Георги Боянов. Балкан все пак намали до 20:25 чрез Калил Дюкс. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата домакините съумяха да стигнат до равенство за 30:30 чрез Дивон Уошингтън, Станимир Маринов и Дерик Маркс. Последваха няколко смени на кошове преди Уендъл Люис, Тихомир Желев и Георги Боянов отново да поставят напред гостите за 46:38. През последната четвърт Черноморец си върна двуцифрения аванс от 10 точки чрез Георги Боянов и Уендъл Люис. Дерик Маркс и Дивон Уошингтън държаха ботевградчани близо, но Уендъл Люис, Отас Иекекполор и Кортни Белджър фиксираха крайното 59:49. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 декември Черноморец ще приеме Черно море Тича, а Балкан ще гостува на Шумен.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани