9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЧерноморец взе победата в първия си мач в НБЛ през новия сезон

Черноморец взе победата в първия си мач в НБЛ през новия сезон

Бургазлии подчиниха Академик Пловдив у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец започна по най-добрия начин 2021/2022 в НБЛ. В своята зала „Бойчо Брънзов“ селекцията на Васил Евтимов се наложи над Академик Пловдив с 80:66 в мач от 1 кръг в родното първенство.

НАЙ-ДОБРИ: Тони Троха и Кортни Белджър вкараха по 22 точки за Черноморец, като първият грабна и 14 борби. Уендъл Люис също стигна до двойните показатели – 15 и 12 борби.

Васил Бачев бе най-резултатен за Академик Пловдив с 21 точки и 8 борби. Неманя Бешович остана със 17 и 10 борби.

И ОЩЕ: Бургазлии бяха без Джамел Харис, Георги Боянов и Константин Коев, докато от другата страна по екип не бе Робертс Фрейманис, а все още невъзстановен е Робърт Георгиев. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Двата състава се захапаха още от първите секунди, като само за няколко минути си вкараха по 10 точки. Тони Троха обаче се развихри и с няколко успешни акции изведе бургазлии до 20:11. Пловдивчани отвърнаха чрез Неманя Бешович и Васил Бачев за 18:24. През втория период Кортни Белджър и Уендъл Люис направиха аванса на „акулите“ 9 точки, но Академик отговори чрез Тони Гуджино и Николай Николов за 32:36. Уендъл Люис и Евгени Хаджирусев фиксираха 43:36 в полза на домакините след 20 минути игра.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата домакините достигнаха до +13 точки чрез Уендъл Люис, Тихомир Желев и Кортни Белджър за 52:39. Гостите не се отказаха и чрез Николай Николов, Тони Гуджино и Васил Бачев сведоха пасива си до 50:56. През последната четвърт 9 поредни точки на Кортни Белджър поставиха на таблото 67:54 за Черноморец. Въпреки усилията на Неманя Бешович и Васил Бачев, Тони Троха отново не сбърка зад дъгата за 72:56, а до края нищо повече не се промени.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 16 октомври Черноморец ще излезе срещу Шумен у дома, а два дни по-късно Академик Пловдив ще приеме Берое.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани