9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаЦСКА Москва официално заяви желанието си да играе в Евролигата през следващия...

ЦСКА Москва официално заяви желанието си да играе в Евролигата през следващия сезон

От руския клуб са изпратили писмо до всички акционери в най-силната клубна надпревара на Стария континент

Въпреки че руските отбори бяха отстранени от европейските турнири за неопределено време, ЦСКА Москва няма намерение да се отказва от тях. От клуба са информирали с официално писмо всички акционери, че планират да участват в Евролигата през следващия сезон.

Заради войната в Украйна, през март от най-силната клубна надпревара на Стария континент стопираха участието на руските състави до края на 2021/2022. Макар че не се очаква, нито един представител на Русия да бъде част от надпреварите в Европа през 2022/2023, ситуацията с този тим е малко по-особена. ЦСКА Москва е един от основателите на Евролигата и макар че няма право да играе на терена, той си остава част от Борда на турнира.

Преди няколко седмици се появиха информации, че Евролигата търси законови начини да вземе лиценза на ЦСКА Москва. Към момента обаче такъв не съществува, а в разпоредбите на турнира, в графата с лицензите, се допуска възможността един клуб сам да напусне надпреварата, а не обратното.

Този въпрос ще бъде разискван и на предстоящото заседание на Борда на Евролигата, което ще се проведе в Белград тази седмица, по време на Финалната четворка.

Има вариант ЦСКА Москва да домакинства мачовете си от турнира в сръбската столица. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани