12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБАХюстън на четвърти пореден полуфинал на Запад (видео)

Хюстън на четвърти пореден полуфинал на Запад (видео)

“Ракетите” изравниха рекорд на Голдън Стейт в мач №7 от плейофите в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Хюстън си проправи път до четвърти пореден полуфинал в Западната конференция на НБА. Рокетс надвиха Оклахома със 104:102 в решителния седми мач от първия кръг на плейофите в лигата.

НАЙ-ДОБРИ: Ерик Гордън и Робърт Ковингтън завършиха с по 21 точки за Хюстън, като вторият овладя и 10 борби. Ръсел Уестбрук се отчете с 20 и 9 борби. Джеймс Хардън се разписа със 17 точки и 9 асистенции.

Лугуенц Дорт реализира рекордните за себе си в плейофите на НБА 30 точки за Оклахома. Крис Пол и Шай Гилджъс-Александър останаха с по 19 точки, като първият оформи трипъл-дабъл след 11 борби и 12 асистенции.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Рокетс излязоха напред със 103:102 чрез Пи Джей Тъкър 1.23 мин. преди финалната сирена. Джеймс Хардън обаче се превърна в герой за Хюстън, блокирайки изстрел на Лугуенц Дорт 4.8 секунди преди края. Точка на спора сложи Робърт Ковингтън с успешен наказателен удар за 104:102.

И ОЩЕ: “Ракетите” навъртяха 17 тройки в този двубой, изравнявайки рекорда на Голдън Стейт от 30 май 2016 г. за най-много точни стрелби от далечно разстояние в мач №7.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На полуфиналите на Запад Хюстън ще се изправи срещу Лос Анджелис Лейкърс. Първият мач от серията ще бъде на 4 септември.

СТАТИСТИКА ОТ ХЮСТЪН – ОКЛАХОМА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани