20.8 C
София
вторник, юли 5, 2022
Начало България Христо Николов: Cybellee е проект на бъдещето

Христо Николов: Cybellee е проект на бъдещето

Създавайки продукти с български суровини, помагаме на българското производство в световен мащаб, убеден е бившият баскетболист

Христо Николов не се нуждае от специално представяне за баскетболната аудитория. Дългогодишен национал по баскетбол, с над десетилетие солиден опит зад граница в първенствата на Румъния, Унгария, Франция, Словения, Полша и България. У нас носи екипа на ЦСКА, Лукойл Академик, Левски Лукойл и Черноморец. В чужбина е бил част от топ клубове на Стария континент като френския По-Ортез, словенския Олимпия Любляна, полския Остров Виекополски. Шампион и носител на Купата на България, шампион и носител на Купата на Унгария, във визитката му стоят безброй отборни и индивидуални отличия. Днес обаче разговаряме с Христо по съвсем друг повод, вече от позицията му на човек, поставил основите на амбициозен бизнес.

– Христо, изминаха три години, откакто прекрати активна състезателна дейност. Достатъчно време, за да избереш нов път на развитие и за мнозина, изненадващо той май не е свързан с баскетбола?

– И да, и не. В известна степен това е точно така, защото след като се отказах от баскетбола, изпитвах нужда да сменя среда, да сменя мирогледа си и да насоча усилията си в коренно различна посока и личностно развитие. Нещо, което да ми е интересно и което да ми даде нов старт в живота. Тогава насочих усилията си в проучване, породено от чистото ми любопитство към ползите на индустриалния коноп, като икономическо растение. Впоследствие, интересът премина към нещо далеч по-сериозно: преминах към разработване и производство на органична козметика с екстракт от индустриален коноп. Това, което ме води от самото начало в този бизнес, е че създавайки продукти с изцяло български суровини и реализирането на тези продукти на различни световни пазари, бихме могли подпомогнем българското производство и представим качество, което да бъде високо оценено. Трябва да подчертая обаче, че връзката си с баскетбола никога не съм я късал и няма и да я скъсам. Още докато играех, поставих основите на баскетболния сайт BG, който смея да твърдя, че за 10 години се разви до една професионална и наложена на медийния пазар структура, която за разлика от други, успя да се наложи и с много труд и усилия на мен и на екипа, с много лоялност, BBALL.bg днес e сайт, който ежедневно четат стотици, както у нас, така и в чужбина.

– Партньор си в ДЕФЕНС СПОРТ. Как се развиват компанията ?

– Да, от 3 години съм партньор и в баскетболна мениджърска агенция ДЕФЕНС СПОРТ, където също работим с много амбиция и разбиране , въпреки че светът от две години насам е в тежка криза, заради пандемията, работата ни в агенцията не спира и аз съм горд с резултатите. Антонио Илиев вкара страхотни усилия и желание в развитието на Агенцията. За последната година и половина имаме повече от 70 трансфера в над 30 държави по света. Към момента в агенцията имаме около 40 клиента които са основно американци и европейци. Представляваме някои от големите имена в българския баскетбол като Ники Стоянов и Божо Аврамов и Георги Боянов, както и голяма част от младите таланти на България родени след 2000г. Основен приоритет за нас винаги ще бъде да даваме по-голяма възможност на млади момчета да се развиват в чужбина където да имат възможност да направят по-добра кариера.

– Нека се върнем на бизнеса с индустриалния коноп, тъй като това звучи революционно и много интригуващо. Би ли могъл да разкриеш повече детайли за тази инициатива?

– Истината е, че пазарът е буквално залят от всевъзможни продукти. В повечето случаи обаче потребителите нямат ни най-малка представа какво ползват, къде се произвеждат продуктите, с какви суровини, опасни ли са те за здравето ни?. Колкото за Cybellee, зад този бранд стои фундаменталната идея за създаване на продукти, чиито съставки са с изцяло проследим произход и кристално ясно качество. За кратко време, екипът ни успя да изгради работен ритъм и визия, всеки се стреми да даде максумум за популязирането на Cybellee.

– На кого се доверяваш в този сложен и отговорен процес?

– Консултацията и партньорството със земеделските производители в България и Европа е от първостепенно значение. Те са основният източник на суровините, с които ние работим. Много държа нещата винаги да бъдат под контрол и затова участваме в цялостния процес на производството на суровините, осигуряваме екип от специалисти-агрономи, които да съблюдават всичко от самото начало и да работят в колаборация с нашите партньори.

– Би ли споделил нещо повече около самите продукти?

– Продуктите на Cybellee се произвеждат с местни суровини, със 100% органичен произход. От позицията си на дългогодишен професионален спортист, в началото просто започнах да експериментирам с природните дадености на различните географски райони на България и внедряването им в новите разработки, с които в момента се занимавам. Освен козметични продукти, на дневен ред са разработки на такива за подобряване на метаболизма, на съня, на пълноценната почивка и възстановяване на организма след активна тренировка, както и облекчаване на стари травми.

– Какво мисли семейството ти за това начинание?

– Отдавна вкъщи, всичко, което аз, съпругата ми и нашите деца използваме и консумираме в ежедневието си, се опитваме да бъде с ясен и чист произход. Както храната, така и цялата козметика, витамини, мехлеми и хранителни добавки. Проектът Cybellee се приветства от всички с интерес. Нещо повече, съпругата ми участва много активно в направлението с козметиката, като в началото експериментираше, а вече и използва предимно продуктите на Cybellеe.

– Откъде се снабдявате с важните за производството суровини и полезни съставки?

– Климатичният район и традициите в селското стопанство в България, предоставят дадености за производство на суровини, които нашият екип имплементира в продуктите с марка Cybelle с изключителен професионализъм. Всяка една съставка, както вече споменах, е със 100% органичен произход и е отгледана в специфичен за това географски район. Работим в тясно сътрудничество с българските производители. Като основа на нашите продукти, използваме конопен екстракт, а самият коноп отглеждаме отново ние, в наши собствени стопанства в България.

– Правите ли вече постъпления за извеждането на марката Cybellee извън пределите на България?

– Определено индустрията, в която правим първи стъпки е изключително конкурентна, но вече мостри от нашите продукти се използват в САЩ, Мексико, Испания, Швейцария, Полша, Англия. Проектът е международен и подкрепен от наши сътрудници в доста държави.

– Какво е за теб Cybellee, Христо?

– Този проект започна на шега, но само за няколко години се заформи като сериозен бизнес, със здрав фундамент. Cybellee стартира като личен проект и порасна до качествен бизнес с много ползи за нашите клиенти. Разбира се, само времето ще покаже до къде ще се развием, защото сега сме още в началото, но ми се иска да вярвам, че Cybellee е проект на бъдещето.

– А какво да очакваме от Cybellee в близко време?

– Нашите клиенти ще се запознаят съвсем скоро с четири нови продукта, един от които ще е специална разработка за спортисти, но нека спра с разкритията дотук. Спортната линия ми е много на сърце и в нея влагаме доста различен подход в подбора на съставките. Мога да загатна, че три продукта са насочени към грижа за тялото, но съвсем скоро предстои да пуснем на пазара и спортни продукти, както и хранителни добавки за подобряване на представянето, както на професионални спортисти, така и на спортуващите за здраве.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Популярно

Дий Бост: Загубихме, но се борихме и това е всичко, което има значение

Дий Бост отбеляза 24 точки, но неговите усилия не стигнаха на България в световната квалификация срещу Босна и Херцеговина след 73:76 в Сараево. Гардът...

Росен Барчовски: Не мисля, че ще има негативна мотивация или настроения след тези загуби

„Аз не мисля, че ще има негативна мотивация или настроения след тези загуби. Осъзнаваме всички. Аз поздравих моите играчи заради начина, по който се...

Допинг контрол в националния отбор след световната квалификация в Сараево

Селекционерът на България Росен Барчовски призна за допинг контрол в мъжкия ни национален отбор веднага след последния мач на нашите от световните квалификации. В...

Павлин Иванов: В Грузия ще бъдат само класни отбори, но те не знаят кой е срещу тях

"При последната стрелба в мача ни взеха борбата в нападение след изтърван фаул. Не успяхме да задгърбим. Бяхме с 4-ма по-ниски, което ни помогна...

Последно коментирани