22.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияХристо Николов: Cybellee е проект на бъдещето

Христо Николов: Cybellee е проект на бъдещето

Създавайки продукти с български суровини, помагаме на българското производство в световен мащаб, убеден е бившият баскетболист

Христо Николов не се нуждае от специално представяне за баскетболната аудитория. Дългогодишен национал по баскетбол, с над десетилетие солиден опит зад граница в първенствата на Румъния, Унгария, Франция, Словения, Полша и България. У нас носи екипа на ЦСКА, Лукойл Академик, Левски Лукойл и Черноморец. В чужбина е бил част от топ клубове на Стария континент като френския По-Ортез, словенския Олимпия Любляна, полския Остров Виекополски. Шампион и носител на Купата на България, шампион и носител на Купата на Унгария, във визитката му стоят безброй отборни и индивидуални отличия. Днес обаче разговаряме с Христо по съвсем друг повод, вече от позицията му на човек, поставил основите на амбициозен бизнес.

– Христо, изминаха три години, откакто прекрати активна състезателна дейност. Достатъчно време, за да избереш нов път на развитие и за мнозина, изненадващо той май не е свързан с баскетбола?

– И да, и не. В известна степен това е точно така, защото след като се отказах от баскетбола, изпитвах нужда да сменя среда, да сменя мирогледа си и да насоча усилията си в коренно различна посока и личностно развитие. Нещо, което да ми е интересно и което да ми даде нов старт в живота. Тогава насочих усилията си в проучване, породено от чистото ми любопитство към ползите на индустриалния коноп, като икономическо растение. Впоследствие, интересът премина към нещо далеч по-сериозно: преминах към разработване и производство на органична козметика с екстракт от индустриален коноп. Това, което ме води от самото начало в този бизнес, е че създавайки продукти с изцяло български суровини и реализирането на тези продукти на различни световни пазари, бихме могли подпомогнем българското производство и представим качество, което да бъде високо оценено. Трябва да подчертая обаче, че връзката си с баскетбола никога не съм я късал и няма и да я скъсам. Още докато играех, поставих основите на баскетболния сайт BG, който смея да твърдя, че за 10 години се разви до една професионална и наложена на медийния пазар структура, която за разлика от други, успя да се наложи и с много труд и усилия на мен и на екипа, с много лоялност, BBALL.bg днес e сайт, който ежедневно четат стотици, както у нас, така и в чужбина.

– Партньор си в ДЕФЕНС СПОРТ. Как се развиват компанията ?

– Да, от 3 години съм партньор и в баскетболна мениджърска агенция ДЕФЕНС СПОРТ, където също работим с много амбиция и разбиране , въпреки че светът от две години насам е в тежка криза, заради пандемията, работата ни в агенцията не спира и аз съм горд с резултатите. Антонио Илиев вкара страхотни усилия и желание в развитието на Агенцията. За последната година и половина имаме повече от 70 трансфера в над 30 държави по света. Към момента в агенцията имаме около 40 клиента които са основно американци и европейци. Представляваме някои от големите имена в българския баскетбол като Ники Стоянов и Божо Аврамов и Георги Боянов, както и голяма част от младите таланти на България родени след 2000г. Основен приоритет за нас винаги ще бъде да даваме по-голяма възможност на млади момчета да се развиват в чужбина където да имат възможност да направят по-добра кариера.

– Нека се върнем на бизнеса с индустриалния коноп, тъй като това звучи революционно и много интригуващо. Би ли могъл да разкриеш повече детайли за тази инициатива?

– Истината е, че пазарът е буквално залят от всевъзможни продукти. В повечето случаи обаче потребителите нямат ни най-малка представа какво ползват, къде се произвеждат продуктите, с какви суровини, опасни ли са те за здравето ни?. Колкото за Cybellee, зад този бранд стои фундаменталната идея за създаване на продукти, чиито съставки са с изцяло проследим произход и кристално ясно качество. За кратко време, екипът ни успя да изгради работен ритъм и визия, всеки се стреми да даде максумум за популязирането на Cybellee.

– На кого се доверяваш в този сложен и отговорен процес?

– Консултацията и партньорството със земеделските производители в България и Европа е от първостепенно значение. Те са основният източник на суровините, с които ние работим. Много държа нещата винаги да бъдат под контрол и затова участваме в цялостния процес на производството на суровините, осигуряваме екип от специалисти-агрономи, които да съблюдават всичко от самото начало и да работят в колаборация с нашите партньори.

– Би ли споделил нещо повече около самите продукти?

– Продуктите на Cybellee се произвеждат с местни суровини, със 100% органичен произход. От позицията си на дългогодишен професионален спортист, в началото просто започнах да експериментирам с природните дадености на различните географски райони на България и внедряването им в новите разработки, с които в момента се занимавам. Освен козметични продукти, на дневен ред са разработки на такива за подобряване на метаболизма, на съня, на пълноценната почивка и възстановяване на организма след активна тренировка, както и облекчаване на стари травми.

– Какво мисли семейството ти за това начинание?

– Отдавна вкъщи, всичко, което аз, съпругата ми и нашите деца използваме и консумираме в ежедневието си, се опитваме да бъде с ясен и чист произход. Както храната, така и цялата козметика, витамини, мехлеми и хранителни добавки. Проектът Cybellee се приветства от всички с интерес. Нещо повече, съпругата ми участва много активно в направлението с козметиката, като в началото експериментираше, а вече и използва предимно продуктите на Cybellеe.

– Откъде се снабдявате с важните за производството суровини и полезни съставки?

– Климатичният район и традициите в селското стопанство в България, предоставят дадености за производство на суровини, които нашият екип имплементира в продуктите с марка Cybelle с изключителен професионализъм. Всяка една съставка, както вече споменах, е със 100% органичен произход и е отгледана в специфичен за това географски район. Работим в тясно сътрудничество с българските производители. Като основа на нашите продукти, използваме конопен екстракт, а самият коноп отглеждаме отново ние, в наши собствени стопанства в България.

– Правите ли вече постъпления за извеждането на марката Cybellee извън пределите на България?

– Определено индустрията, в която правим първи стъпки е изключително конкурентна, но вече мостри от нашите продукти се използват в САЩ, Мексико, Испания, Швейцария, Полша, Англия. Проектът е международен и подкрепен от наши сътрудници в доста държави.

– Какво е за теб Cybellee, Христо?

– Този проект започна на шега, но само за няколко години се заформи като сериозен бизнес, със здрав фундамент. Cybellee стартира като личен проект и порасна до качествен бизнес с много ползи за нашите клиенти. Разбира се, само времето ще покаже до къде ще се развием, защото сега сме още в началото, но ми се иска да вярвам, че Cybellee е проект на бъдещето.

– А какво да очакваме от Cybellee в близко време?

– Нашите клиенти ще се запознаят съвсем скоро с четири нови продукта, един от които ще е специална разработка за спортисти, но нека спра с разкритията дотук. Спортната линия ми е много на сърце и в нея влагаме доста различен подход в подбора на съставките. Мога да загатна, че три продукта са насочени към грижа за тялото, но съвсем скоро предстои да пуснем на пазара и спортни продукти, както и хранителни добавки за подобряване на представянето, както на професионални спортисти, така и на спортуващите за здраве.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани