25 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоБългарияХасково защити титлата си в ББЛ Б група

Хасково защити титлата си в ББЛ Б група

Тимът спечели във финала днес срещу Олимпия Ямбол

Хасково отново е шампион в ББЛ Б група. Тимът защити титлата си от миналия сезон, след като на финала днес в столичната зала „Триадица“ надви Олимпия Ямбол със 75:60.

Хасково поведе от самото начало на срещата и въпреки опитите на съперника, нито веднъж не позволи да се стигне до обрат. Само за минути преднината на тима бе двуцифрена, а след първата част той бе напред с 24:16. Разликата на няколко пъти достигаше 17 точки в хода на срещата, като на почивката резултатът бе 45:29. Хасково поддържаше аванса си и след паузата. Ямболии обаче не се отказаха и пет минути преди края се доближиха само на 8, но опонентът им отново увеличи аванса си и спечели.

Ивайло Тонев бе най-резултатен за победителите с 31 точки, 12 от които от наказателни удари, като овладя и 11 борби. Дабъл-дабъл има и Динко Христов – 28 точки и 10 борби. Олимпия бе в доста скъсен състав – едва с осем души, трима от които не завършиха мача, заради натрупани нарушения. Николай Нинов отбеляза 20 точки, с 18 е Йоан Христов.

Бронзовите медали през този сезон бяха спечелени от Дрийм Тийм Троян, който в малкия финал надви Миньор 2015 Б с 82:77.

Баскетболистите в червени екипи водеха през повечето време, но до средата на първата част имаха едва 5-6 точки аванс. Тогава съперникът им за кратко обърна, но на почивката те отново бяха напред, този път при 46:40. След паузата разликата в тяхна полза скочи до 15 точки и въпреки че отборът от Перник се доближи само на точка в заключителните минути, удържаха водачеството си.

Радослав Кочев бе над всички за победителите с 30 точки. Петър Лалев реализира 24, а по 11 имат Цветослав Острев и Георги Бойнов. За Миньор Цветелин Младенов и Георги Георгиев отбелязаха по 16 точки, с 14 и 8 борби е Ивайло Вучков.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани