11.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориФранция без Нандо Де Коло на Евробаскет 2022

Франция без Нандо Де Коло на Евробаскет 2022

Гардът се надява да се върна за световното през 2023 г. и за Олимпиадата през 2024 г.

Eдна от звездите на европейския баскетбол Нандо Де Коло ще почива през това лято. Това означава, че гардът ще пропусне шампионата на Стария континент през септември. 

Разговарях с Венсан Коле преди няколко месеца, както и с останалите играчи, като им обясних, че няма да мога да играя на европейското тази година. Правя го, за да мога да участвам на световното през 2023 г., както и на Олимпийските игри през 2024 г.„, сподели Нандо Де Коло пред френския вестник „Екип“.

Нандо Де Коло е неизменна част от френския национален отбор след дебюта си през 2008 г. Изключение прави само световното първенство през 2014 г., като тогава той бе контузен.

Колегите ми разбраха ситуацията, знаят, че винаги съм честен с тях. В Европа първенствата са такива, че след турнирите с националните отбори няма време за почивка. Миналата година бе невероятна с олимпийския медал, но сега имам нужда от време със семейството ми“, казва още 34-годишният баскетболист.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани