8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБАФиникс стопира 28-годишна суша без финал в НБА (видео)

Финикс стопира 28-годишна суша без финал в НБА (видео)

Крис Пол наниза 41 точки, за да донесе трето злато за "слънцата" в Западната конференция

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Финикс пренаписа клубната си история, класирайки се за финал в НБА за първи път от 28 години насам. Това се случи, след като „слънцата“ сложиха точка на спора с Лос Анджелис Клипърс със 130:103 като гости за 4-2 победи във финалната серия на Запад.

И ОЩЕ: За трети път след основаването си през 1968 г. Сънс си проправят път до решаващите мачове за златото в НБА. Предишните два са през 1976 и 1993 г., загубени съответно от Бостън с 2-4 и от Чикаго със същия резултат. След почти три десетилетия Финикс получава нов шанс да се бори за първа титла в лигата, отстранявайки преди това Лейкърс и Денвър в елиминациите.

НАЙ-ДОБРИ: Крис Пол, който не сдържа сълзите си след срещата, тъй като за първи път ще играе финал в НБА, навъртя на сметката на Финикс 41 точки, като бе 7/8 зад дъгата, плюс 8 асистенции. Гардът изравни личния си рекорд по резултатност в плейофите, като 31 от точките му дойдоха през второто полувреме.

От неговите колеги Девин Букър се разписа с 22 точки и 7 борби. Джей Краудър добави 19 и 5 борби.

Маркъс Морис бе най-резултатен за Клипърс с 26 точки и 9 борби. Пол Джордж вкара 21 в добавка към 9 борби. Реджи Джаксън остана с 13 точки и 8 асистенции.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Крис Пол доминираше в края на третия и в началото на четвъртия период, превръщайки се в автор на 14 от 16-те точки на Сънс, след като Клипърс бяха намалили до 7 точки. Гардът заедно с Девин Букър и Джей Краудър върна двуцифрената преднина на „слънцата“.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Във финала в НБА през този сезон Финикс ще спори с победителя от двойката Милуоки/Атланта. В серията ще се играе до четири победи от седем двубоя.

СТАТИСТИКА ОТ КЛИПЪРС – ФИНИКС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани