10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАФиникс разстреля Милуоки с 20 тройки за 2-0 във финалите в НБА...

Финикс разстреля Милуоки с 20 тройки за 2-0 във финалите в НБА (видео)

"Слънцата" изградиха преднината си в края на първото полувреме

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Финикс никога в историята си не е бил толкова близо до златото в НБА както сега, но има още работа за вършене. „Слънцата“ спечелиха и втория мач от финалната серия в лигата след 118:108 над Милуоки у дома.

НАЙ-ДОБРИ: Девин Букър реализира 31 точки за Финикс, от които 7 тройки, допълнени от 5 борби и 6 асистенции. Майкъл Бриджис добави 27 и 7 борби. Крис Пол се разписа с 23 точки и 8 асистенции.

Янис Адетокунбо навъртя на сметката на Милуоки 42 точки и 12 борби във втория си мач след завръщането от травма в коляното. Жрю Холидей вкара 17 плюс 5 борби и 7 асистенции. Пат Конаутън остана с 14 точки и 7 борби.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Втората четвърт даде разликата в двубоя. В край й домакините направиха серия от 15-4, дело на Девин Букър, Майкъл Бриджис и Диандре Ейтън, за да излязат напред с 56:45. До финалната сирена Финикс не изпусна инициативата и финишира с общо 20 тройки.

И ОЩЕ: Сънс за първи път повеждат във финали в НБА, след като през 1976 и 1993 г., единствените им други две участия в последната решаваща серия, губят в първите си две срещи.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Серията се мести в Милуоки, а третият двубой ще бъде на 12 юли. 

СТАТИСТИКА ОТ ФИНИКС – МИЛУОКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани