13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАФиникс развали специален момент за Йокич (видео)

Финикс развали специален момент за Йокич (видео)

Трипъл-дабъл за историята на сърбина не бе достатъчен на Денвър

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Финикс е на крачка от финал в Западната конференция на НБА. „Слънцата“ се наложиха над Денвър със 116:102 като гости за 3-0 победи в серията от втория кръг на плейофите в лигата.

НАЙ-ДОБРИ: Девин Букър завърши с 28 точки и 6 борби за Финикс. Крис Пол добави 27 и 8 асистенции. Джей Краудър се отчете с 14 точки.

Никола Йокич стана третият баскетболист в историята на НБА, преминал границата от 30 точки, 20 борби и 10 асистенции в плейофите след легендите Уилт Чембърлейн и Карим Абдул-Джабар. Сърбинът остави срещу името си в статистиката за Денвър – 32 точки, 20 борби и 10 завършващи подавания. Монти Морис остана с 21.

И ОЩЕ: На емоционална церемония преди мача Никола Йокич получи наградата за MVP на сезона в НБА. Центърът благодари на всички в Денвър за подкрепата и сподели, че призът принадлежи на целия отбор, след което призова публиката да аплодира колегите му.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Гостите направиха серия от 14-2 в края на третата и началото на четвъртата част, за да си осигурят предимство и повече не го изпуснаха до финалната сирена.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Ако Нъгетс искат да останат в серията, ще трябва да търсят задължителна победа в следващия мач, който ще бъде на 14 юни. 

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР – ФИНИКС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани