15.5 C
София
неделя, май 19, 2024
НачалоБългарияФилип Виденов: Радваме се на доста добро внимание от ФИБА и ФИБА...

Филип Виденов: Радваме се на доста добро внимание от ФИБА и ФИБА Европа

Изпълнителният директор на федерацията представи страната ни Генералната асамблея на ФИБА Европа, провела си в Словения

Изпълнителният директор и временно и.д. президент на Българската федерация по баскетбол Филип Виденов присъства на Генералната асамблея на ФИБА Европа за 2024 г., провела се в Порторож (Словения). В събитието участие взеха всички европейски федерации, членуващи във ФИБА, както и президентът на ФИБА Европа Хорхе Гарбахоса, президентът на ФИБА Шейх Сауд Али Ал Тани и членовете на Борда на ФИБА Европа.

Снимка: БФБ

Приветствени думи към всички участници отправи министърът на икономиката, туризма и спорта на Словения Матяж Хан, който обърна внимание на важността на европейския модел на спорта. В своята реч Хорхе Гарбахоса пък похвали устойчивостта на семейството на ФИБА Европа във време на конфликти и адмирира усилията за нови идеи и иновации с приоритет към масовия баскетбол и програми за развитие. Шейх Сауд Али Ал Тани призова всички присъстващи да държат политиката далеч от спорта и посочи предстоящите Олимпийски игри като перфектна възможност да бъдат демонстрирани силата и обедението на баскетбола.

Филип Виденов сподели впечатленията си от срещата пред сайта на БФБ: 

“Беше чудесна асамблея, защото се възобнови традицията и практиката да се правят срещи само за изпълнителните директори. Първият ден, 10 май, беше уъркшоп, като главните участници бяха Хорхе Гарбахоса, Шейх Сауд Али Ал Тани, Камил Новак и Андреас Заклис, които фактически управляват баскетбола в света. Създадоха се много хубави контакти и обмяна на опит с практиките и добрите идеи на другите федерации, като искаме част от тях да интегрираме в нашата федерация. Радваме се на доста добро внимание от ФИБА и ФИБА Европа, което ще се опитаме да използваме по най-добрия начин в идните месеци.”

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани