9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНационални отбориФИБА постави добра оценка на националките след последния прозорец от евроквалификациите

ФИБА постави добра оценка на националките след последния прозорец от евроквалификациите

От международната централа с похвала към Борислава Христова

ФИБА постави оценка „4+“ на женския ни национален отбор. Това се случи след края на ноемврийския квалификационен прозорец за Евробаскет 2023, в който отборът на Стефан Михайлов записа загуби, съответно от Сърбия с 51:79 и от Хърватия със 74:93.

България бе много по-конкурентоспособна в последния игрови прозорец от европейските квалификации, но това не се оказа достатъчно. Националките губеха с почти 50 точки в даден момент от мача срещу Сърбия, като не успяха и срещу Хърватия, въпреки положителното начало на двубоя. Това не бе достатъчно, оставяйки лидерската палка в ръцете на талантливата Борислава Христова. Прекалено многото пропуски и липсата на защита натежаха“, пишат от ФИБА за българския национален отбор.

Представителният ни тим при жените е с баланс от 0-3 и е на последно място в група Е, като вече няма шансове да продължи напред. За България предстои още един мач в тези пресявки, срещу Сърбия на 12 февруари 2023 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани