9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаФИБА Къп обръща внимание на трима баскетболисти на Рилски спортист

ФИБА Къп обръща внимание на трима баскетболисти на Рилски спортист

Това са Трей Портър и Джеймс Паджет, както и младокът Васил Попов

Трима баскетболисти на Рилски спортист са попаднали в полезрението на анализаторите от официалния сайт на ФИБА Къп на старта на сезона. Днес от 19.00 ч. в „Арена Самоков“ вицешампионът на България ще приеме израелския Апоел Ейлат в първия си мач от група B на турнира. Останалите тимове в този поток са Киев (Украйна) и Трефъл Сопот (Полша).

Сред играчите на самоковци, към които е насочено вниманието са тези от подкошието – Трей Портър и Джеймс Паджет. Първият стартира доста силно втория си сезон в Рилецо, като изведе тима си до Суперкупата на България, където взе и наградата за Най-полезен играч след успеха над Левски с 91:85. Освен това, Трей Портър имаше ключов принос за победата на своя отбор над Шумен в първия мач от НБЛ за 2021/2022 със 103:59.

Джеймс Паджет пък е едно от новите попълнения на Рилски, привлечено през миналото лято. Бивш възпитаник на университета Мериленд. Професионалната му кариера преминава още през финландските Корихайт и Вилпас, френския Витре, швейцарските Лугано, Женева, Ньошатѐл и Масаньо, както и през унгарския Шопрон.

От ФИБА Къп не пропускат и младите играчи, като от Рилски спортист място тук намира Васил Попов. 198-сантиметровото крило имаше проблеми с контузия през миналия сезон, но в последните седмици демонстрира, че това е зад гърба му. Възпитаникът на школата на самоковския клуб получи 11 минути на старта на сезона в НБЛ срещу Шумен, в които се разписа с 3 точки, 4 борби и 1 асистенция.

Първият съперник на Рилски – Апоел Ейлат си осигури място във ФИБА Къп от квалификациите в Шампионската лига. През миналия сезон селекцията на Ариел Бейт-Халами финишира на четвърто място в израелската Суперлига. Американският гард Брайън Алън се очаква да бъде основна заплаха за защитата на български тим, като той се разписва с 31 точки срещу миналогодишния носител на трофея в турнира Ирони Нес Циона в мач, който се игра наскоро.

Двубоят между Рилски спортист и Апоел Ейлат можете да проследите тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани