8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориФИБА избра Чавдар Костов за Най-полезен за България през ноември

ФИБА избра Чавдар Костов за Най-полезен за България през ноември

От международната централа поставиха добра оценка на гарда

След като направи оценки на играта на отборите в европейските квалификации през ноември, ФИБА избра и баскетболисти, които са се представили най-добре в последните двубои от пресявките. 

От международната централа отличиха Чавдар Костов като Най-полезен за България в пресявките през миналия месец. Гардът оставя срещу името си средни показатели от 11 точки и 3 борби в два мача срещу Босна и Херцеговина и Гърция в Сараево.

България може само да чуди как не победи Гърция, след като водеше 39 минути, но отстъпи в продължение. Дий Бост също имаше своите добри моменти в този игрови прозорец, но като цяло тимът страдаше от липсата на убийствен инстинкт във важните ситуации„, смятат от ФИБА.

Националите допуснаха две поредни загуби на босненска земя след 49:88 от домакина на “балона” в група H и срещу тима от южната ни съседка със 78:84 след допълнителни 5 минути.

България заема трето място в този поток с 1 успех и 3 поражения, колкото има и Латвия. Двата отбора ще определят последния от тази група, който ще играе на Евробаскет 2022, в директен дуел в Рига през февруари догодина.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани