8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНационални отбориФИБА за България: Ако Христина Иванова и Димана Георгиева се развихрят, тимът...

ФИБА за България: Ако Христина Иванова и Димана Георгиева се развихрят, тимът може да затанцува отново

От международната централа повдигнаха завесата към мачовете от евроквалификациите при жените

ФИБА повдигна завесата към следващия игрови прозорец от европейски квалификации при жените. Срещите ще се проведат в различни градове на Стария континент, в “балони” през следващата седмица. Резултатите от тях могат да бъдат от ключово значение за определянето на тимовете, които ще си осигурят места на шампионата през 2021 г.

Стефан Михайлов залага на 13 баскетболистки за евроквалификациите в Гърция

България ще се изправи срещу Гърция на 12 ноември, а два дни по-късно ще излезе срещу Исландия в Хераклион. По този повод от международната централа представиха класация, включваща участниците в пресявките, а нашият състав е под №26 в нея.

Ето и какво казват от ФИБА за селекцията на Стефан Михайлов:

Победата над Исландия може би не изглеждаше като причина за танци по улиците на София, но преди дните на социално дистанциране България имаше право да празнува. В добавка, българките бяха 0-6 в предишната квалификационна кампания. Може би също толкова впечатляващо бе, че тимът бе близо и до успех над Словения. Ако Христина Иванова и Димана Георгиева се развихрят отново, кой знае, може би България може да затанцува отново, но този път от по-далече.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани