12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориФИБА готова да отмени игрови прозорец, ако баскетболистите от Евролигата се присъединят...

ФИБА готова да отмени игрови прозорец, ако баскетболистите от Евролигата се присъединят към националните си отбори?

Дали това не е първа стъпка към стоплянето на отношенията между двете страни

ФИБА и Евролигата може да поставят началото на стоплянето на отношенията помежду си. Според презиндентът на немската федерация Инго Вайс, от международната централа се готови да премахнат един от игровите прозорци, ако бъде разрешено на играчите от най-силната клубната надпревара на Стария континент да защитават цветовете на националните си отбори. 

През последните години ФИБА и Евролигата не могат да стигнат до разбирателство за календарите си, което оставя част от най-добрите баскетболисти извън националните им тимове. Подобна е ситуацията и с крилото на Олимпиакос Александър Везенков, който не е играл за България от септември 2018 г.

„Лъвовете“ ще бъдат без Везенков и в първите си мачове от световните квалификации. На 26 ноември (петък) от 19.30 ч. нашите ще гостуват на Литва в Клайпеда, а три дни по-късно ще приемат Босна и Херцеговина в „Арена Ботевград“.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани