18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияФедерацията прие промени в правилника на ББЛ, А група

Федерацията прие промени в правилника на ББЛ, А група

От централата ще правят и видео архив на изтъкнати бивши играчи и деятели, отишли си от този свят

Управителният съвет на БФБаскетбол прие промени в правилата на ББЛ, А група. Това се случи по време на видео-заседание на управата по-рано днес.

В новата версия на Правилата за провеждането на първенството на ББЛ е записано следното:

3.а. – В срок 31 юли всяка година да внасят в ББО адресирана до БФБ официална заявка за участие в ДП по образец от лице, което има право да представлява клуба, посочено лице за контакти и E-mail за официална кореспонденция“.

Добавя се текста: „При неявяване в срок или представяне на некоректно попълнени отборни документи, дежурният секретар на срещата, има право да санкционира БК с глоба в размер на 100 /сто/ лв.

Добавя се текст, регламентиращ международните трансфери: „44.9 Разрешение за международен трансфер от ФИБА (Letter of Clearance) за състезателите, чиято последна картотека е била в първенство на друга държава, независимо в коя дивизия. Това изискване важи и за българските състезатели, които последно са се състезавали в друга държава. Процедурата за издаване на LOC се стартира от Българска федерация баскетбол след изпращане на писмена заявка по образец от баскетболния клуб. За всеки LOC БК заплаща сумата от 250 швейцарски франка директно на ФИБА след получаването на линк за плащане. ФИБА не счита процедурата за започнала без да е извършено плащане.

44.10 Таксата за картотека за на всеки състезател, който не е с българско гражданство е в размер на 500 лв (дължима от БФБ на ФИБА съгласно чл. 75.2 и 76.1 от правилата на ФИБА Европа за състезанията).

Включен бе и следният текст: „73. В срок до 7 /седем/ дни преди началото на регионалните плейофи, всеки от клубовете участници в съответната група, трябва да преведе по банков път на сметката на БФ Баскетбол депозит в размер на 800 лв. за участие във финалната фаза на първенството. Тази сума е гаранционен депозит за участие на финалистите във Националните финали на ББЛ А група и следващия сезон на шампионата. Сумата представлява предплащане от баскетболния клуб на такса мач за първите 4 мача от следващия сезон на ББЛ, освен в случаите когато клубът има непогасени задължения към БФБ и ББО от предишен сезон. В тези случаи с внесената сума се покриват приоритетно старите задължения.

По точка „Разни“ бе решено Управителният съвет да се осъществи контакт с различни медии относно създаването на видео архив за починалите видни бивши баскетболисти и деятели.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани