11 C
София
сряда, февруари 24, 2021
Начало България Федерацията и НБЛ приеха правилата за отлагане на мачове

Федерацията и НБЛ приеха правилата за отлагане на мачове

Двоен лиценз и за ББЛ А група - мъже

На свое виртуално заседание Управителният съвет на БФБ утвърди процентно точково разпределение за оценка на степента на изпълнение на утвърдените критерии и показатели от клубовете за дейността им през 2018/2019. То е прието във връзка с информация за програмата на Министерството на младежта и спорта за развитие на спортните клубове за 2021 г.

Можете да ги видите тук

Управителният съвет единодушно прие и някои промени в правила на НБЛ. Ето какви са те:

„(2) При всички случаи на промяна в програмата, по реда на настоящия раздел и във връзка с участието на отбор в европейските клубни турнири, съответният мач от НБЛ трябва да бъде насрочен така, че да има най-малко 60 часа между мачовете. Общото събрание на НБЛ, по искане на клуба – участник в европейските клубни турнири, може да вземе друго решение за конкретния случай.

Чл. 84.

Дата или час на среща от НБЛ не може да се пренасрочва по реда на настоящия раздел, след официалното обявяване на телевизионната програма. За 2020/2021 се допуска изключение на горепосочената разпоредба за клубове – участници в европейските клубни турнири, съгласно Раздел 1 на настоящите Правила.

Чл. 85

(3) При отложена среща поради заболели от COVID-19, първата предстояща среща, съгласно утвърдения календар, се насрочва след изтичане на карантината, а всички останали пропуснати срещи се изиграват след това в междинни кръгове, освен ако Общото събрание на НБЛ не вземе друго решение за конкретния случай.

Единодушно Управата прие да се допуска двоен лиценз на състезатели в ББЛ, А група. Ето и какво гласи текстът:

VIII. ДВОЕН ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАТЕЛИ

52.1. БК участник в първенството на ББЛ „А“ група – мъже, има право да картотекира и един състезател, ненавършил 19 г. в годината, в която започва съответния състезателен сезон, при условие, че клубът, в който той се състезава при подрастващите, няма отбор в ББЛ „А“ група или НБЛ.

Единодушно бяха приети проектите до Министерството на младежта и спорта за кандидатстване за финансиране по Програмата за развитие на спорта за високи постижения за 2021 г. и за кандидатстване за финансиране по Програмата за развитие на спорта за хората с увреждания за 2021 г.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
"Някъде зад спортиста, който сте станал, и часовете тренировки и треньорите, които са ви натискали, е едно малко дете, което се влюби в играта и никога не погледна назад… играйте за него“, Миа Хам!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Популярно

Росен Барчовски: Когато слушаш обидни критики, това те амбицира повече

Росен Барчовски изведе България до трето европейско първенство. Това се случи в края на миналата седмица в Рига, като така представителният ни тим прекъсна...

Леброн Джеймс сред номинираните за наградите „Лауреус”

Лидерът на Лос Анджелис Лейкърс в НБА Леброн Джеймс е сред номинираните за престижните награди "Лауреус”. Краля се нарежда до известни имена в спорта...

Везенков: Трябва да обуздаем енергията на ЦСКА Москва

Александър Везенков и съотборниците му от Олимпиакос продължават битката за място в плейофите на Евролигата. Утре (25 февруари) от 21.00 ч. българинът и тимът...

Чавдар Костов: Дочакахме да дойдат млади момчета, с които да пробудим националния тим

На 20 февруари (събота) българският баскетбол изживя своя малък „Парк де Пренс 93“. Националите ни нокаутираха Латвия в евроквалификацията в Рига с 66:65 и...

Последно коментирани