5.9 C
София
понеделник, ноември 23, 2020
Начало България Федерацията и НБЛ приеха правилата за отлагане на мачове

Федерацията и НБЛ приеха правилата за отлагане на мачове

Двоен лиценз и за ББЛ А група - мъже

На свое виртуално заседание Управителният съвет на БФБ утвърди процентно точково разпределение за оценка на степента на изпълнение на утвърдените критерии и показатели от клубовете за дейността им през 2018/2019. То е прието във връзка с информация за програмата на Министерството на младежта и спорта за развитие на спортните клубове за 2021 г.

Можете да ги видите тук

Управителният съвет единодушно прие и някои промени в правила на НБЛ. Ето какви са те:

„(2) При всички случаи на промяна в програмата, по реда на настоящия раздел и във връзка с участието на отбор в европейските клубни турнири, съответният мач от НБЛ трябва да бъде насрочен така, че да има най-малко 60 часа между мачовете. Общото събрание на НБЛ, по искане на клуба – участник в европейските клубни турнири, може да вземе друго решение за конкретния случай.

Чл. 84.

Дата или час на среща от НБЛ не може да се пренасрочва по реда на настоящия раздел, след официалното обявяване на телевизионната програма. За 2020/2021 се допуска изключение на горепосочената разпоредба за клубове – участници в европейските клубни турнири, съгласно Раздел 1 на настоящите Правила.

Чл. 85

(3) При отложена среща поради заболели от COVID-19, първата предстояща среща, съгласно утвърдения календар, се насрочва след изтичане на карантината, а всички останали пропуснати срещи се изиграват след това в междинни кръгове, освен ако Общото събрание на НБЛ не вземе друго решение за конкретния случай.

Единодушно Управата прие да се допуска двоен лиценз на състезатели в ББЛ, А група. Ето и какво гласи текстът:

VIII. ДВОЕН ЛИЦЕНЗ НА СЪСТЕЗАТЕЛИ

52.1. БК участник в първенството на ББЛ „А“ група – мъже, има право да картотекира и един състезател, ненавършил 19 г. в годината, в която започва съответния състезателен сезон, при условие, че клубът, в който той се състезава при подрастващите, няма отбор в ББЛ „А“ група или НБЛ.

Единодушно бяха приети проектите до Министерството на младежта и спорта за кандидатстване за финансиране по Програмата за развитие на спорта за високи постижения за 2021 г. и за кандидатстване за финансиране по Програмата за развитие на спорта за хората с увреждания за 2021 г.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
"Някъде зад спортиста, който сте станал, и часовете тренировки и треньорите, които са ви натискали, е едно малко дете, което се влюби в играта и никога не погледна назад… играйте за него“, Миа Хам!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Популярно

Черно море Тича за Симеон Варчев: Един от най-великите треньори и ръководители в родния баскетбол

Черно море Тича почете паметта на Симеон Варчев, който си отиде по-рано днес на 77-годишна възраст след продължително боледуване. "Един от най-великите треньори и ръководители...

Отиде си Симеон Варчев

Днес, след дълго боледуване, на 77-годишна възраст ни напусна едно от големите имена в българското треньорство – Симеон Варчев. Това съобщават от българската федерация...

Селекционерът на Гърция с добри думи за България (видео)

Селекционерът на Гърция Танасис Скуртопулос не спести добрите си думи за българския национален отбор. Специалистът обаче потвърди, че тимът му ще гони задължителни две...

Дерик Роуз открива мотивация в сина си

Една от звездите в НБА Дерик Роуз разкри своята мотивация. 32-годишният гард сподели, че нещото, което го амбицира, е синът му Дерик Джуниър. “Синът ми...

Последно коментирани