15.5 C
София
неделя, май 19, 2024
НачалоБългарияУправителният съвет към федерацията избра за секретар Елеонора Рангелова

Управителният съвет към федерацията избра за секретар Елеонора Рангелова

От централата ще поискат среща с новия спортен министър Радостин Василев

За първи път присъствено от много време насам заседава Управителният съвет на БФБ. Събирането уважиха 11 от 13-те члена на новата управа на федерацията. По уважителни причини отсъстваха Красимира Банова и Сашо Везенков. На заседанието като гост присъства почетният президент на централата Атанас Тонев.

На първото си заседание Управата единодушно избра за свой секретар генералния мениджър на БФБ Елеонора Рангелова и утвърди правилника за работата на Управителния съвет на федерацията.

Единодушно бе решено да се възложи на президента на БФБ Георги Глушков и членовете на Управителния съвет Милен Велчев и Иван Ценов официално да поискат среща с новия министър на спорта Радостин Василев, за да представят пред него важните въпроси пред българския баскетбол.

Управата единодушно утвърди проекта на федерацията до ММС за кандидатстване за финансово подпомагане по Програма за кадрово осигуряване, утвърдена със заповед № РД-09-902/05.11.2021 г. на министъра на младежта и спорта. Подадени бяха 24-ма треньори за програмата. Първата по рода си „Програма за кадрово осигуряване на спортните клубове“, разработена от екипа на спортния министър в служебното правителство, Андрей Кузманов предвижда Министерството на младежта и спорта да осигурява по една минимална месечна работна заплата за треньор в спортен клуб. Това се прави с цел финансово подпомагане на клубове, които нямат големи финансови възможности, но работят усилено за развитието на спорта.

С проекти по Програмата можеха да кандидатстват лицензирани спортни федерации, членуващи в тях клубове и лицензирани треньори. Едно от задължителните условия е в клуба да нямат назначен треньор с трудов договор по Кодекса на труда, който получава възнаграждението си от друго юридическо лице, финансирано от бюджета на държавата. Със средства от Програмата могат да бъдат подпомогнати клубове, които имат спортно-състезателна дейност за всяка от последните пет години. Необходимите средства за изпълнение на Програмата ще се осигуряват от бюджета на ММС. Ведомството ще извършва текущ и последващ контрол върху дейността и разходването на финансовата помощ.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани