21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Уили Ернангомес прибра приза за Най-полезен играч на Евробаскет (видео)

Уили Ернангомес прибра приза за Най-полезен играч на Евробаскет (видео)

Центърът намери място и в Идеалната петица на турнира

Испания триумфира за четвърти път със златото от европейско първенство. Това стана факт, след като „Ла Фурия“ се справи с Франция с 88:76 във финала на шампионата на Стария континент, който се проведе в Берлин.

EВРОБАСКЕТ 2022: Испания на върха на Стария континент (ВИДЕО)

Основна заслуга за това имаше и Уили Ернангомес, който заслужи званието Най-полезен играч на турнира. Баскетболистът на Ню Орлиънс се нареди до баскетболисти на Испания като Пау Гасол, Хуан Карлос Наваро и Уейн Брабендер, които достигат до подобна чест в кариерите си.

Във финала срещу Франция 28-годишният център се разписа с 14 точки и 8 борби за 23 минути на паркета. При стрелбата си той бе 5/14 от средно разстояние и 4/6 от линията за изпълнение на наказателни удари.

MVP е отборът. Аз съм един от 12-те. Можеше да е брат ми Лоренцо. Всички допринесохме. От Себас Сайс до Руди, Скариоло и треньорския щаб… Той е отборна работа. Това е мотивация за бъдещето, да продължаваме. Най-малките да видят, че с труд и жертви се постигат тези неща„, сподели Уили Ернангомес.

На шампионата на Стария континент Уили Ернангомес записва средни показатели от 17.2 точки, 6.9 борби и 1 асистенция в общо 9 срещи на Испания.

Уили Ернангомес намери място и в Идеалната петица на европейското, която включва още Янис Адетокунбо (Гърция), Лоренцо Браун (Испания), Руди Гобер (Франция) и Денис Шрьодер (Германия).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани