5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаУдарно завръщане за Везенков в Гърция

Ударно завръщане за Везенков в Гърция

15 точки за крилото в демонстративен двубой на Олимпиакос

Александър Везенков се завърна след двуседмична пауза в Гърция, заради контузия в дясното бедро. Българинът се появи в игра за Олимпиакос в демонстративния мач срещу Трикупис, който бе част от кампанията на гранда от Пирея в битката срещу COVID-19.

Крилото демонстрира, че се намира в добра форма и е възстановен напълно от травмата при рецитала на Олимпиакос със 111:57 в срещата, която се проведе в Двореца на мира и дружбата. 25-годишният баскетболист бе избран за Най-полезен играч в двубоя, след като се разписа с 15 точки.

Освен това, Александър Везенков се отчете с 6 борби и 2 асистенции за 23 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си 206-сантиметровият баскетболист бе 3/5 от средно разстояние и 3/5 от тройката.

„Много хубава инициатива от страна на нашия отбор. така печелим много, особено извън баскетбола. Опитваме се да помагаме на обществото в трудните времена, в които живеем. Това бе последният ни тест преди мача с Ефес, почти всички сме. Имахме възможност да опитаме някои неща. Имаме още два дни за подготовка преди да се изправим срещу един много добър отбор“, заяви Александър Везенков.

Следващият официален мач на Олимпиакос ще бъде на 18 февруари. Тогава Александър Везенков и компания ще гостуват на Анадолу Ефес в среща от редовния сезон в Евролигата.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани