3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияТодор Тодоров: Tрябваше да контролираме ситуацията в по-ранен етап от срещата

Тодор Тодоров: Tрябваше да контролираме ситуацията в по-ранен етап от срещата

Трябва да показваме, че сме отбор, който има манталитет да играе в защита и да се бори за всяка топка, заяви треньорът на Спартак

Бяхме подготвени, че независимо как тръгне двубоя, в даден момент някои микроситуации ще решат мача. Така се случи накрая. Преди това ние имахме късмета да изравним и дори да поведем след фауловете. Въпросът е, че ние трябваше да контролираме ситуацията в по-ранен етап от срещата, да не допускаме това нещо. През първото полувреме тяхната зона малко ни пообърка, но ние бяхме подготвени за такова нещо. В този период трябваше да контролираме по-добре мача, да вкараме енергията, която искаме да вкарваме. Преди няколко дни бяхме на другия полюс като емоции, но това е ситуацията. След три дни имаме нов мач, който също е доста важен, за да покажем, че искаме да има някаква промяна. Надяваме се да сме готови„, заяви пред Max Sport треньорът на Спартак Тодор Тодоров след загубата от Ямбол с 82:83.

Имахме ситуации след овладени борби, в които не успяхме да вкараме. Това е може би нещо, от което можем да вземем повече точки. Макар че и съперникът има само 6 точки от втори шанс, лошото е, че една от тях донесе победата на Ямбол. Типично в стила на Ямбол, без значение с колко точки падат, няколко тройки и няколко бързи атаки им дават импулс в играта в защита. Ние акцентирахме цяла седмица на това нещо. Знаехме, че така ще се получи, но не успяхме да спрем точно този импулс. В тяхната зала, с публика това им дава доста голям тласък„, добави наставникът на плевенчани, за когото това е първа загуба начело на тима в НБЛ.

В следващите 1-2 дни ще се разбере дали Мартин Маринов ще играе в следващия мач. Играч като него липсва, но ние трябва да вкарваме енергия. Предният път се опитахме, получи се. Без значение дали Мартин е на терена, ние трябва да показваме, че сме отбор, който има манталитет да играе в защита и да се бори за всяка топка„, каза още Тодор Тодоров.

Академик Пловдив е добре балансиран. Доста интересен отбор е и има качества, които му носят позитиви. За мен по-важно е как ще играе моят отбор, а не толкова този на Академик. Има момчета, които са добри баскетболисти, но трябва да свикнат с това да показваме нужната агресия и да не разчитаме само на доброто нападение. В даден момент мачовете трябва да се решават и със защита„, завърши той.

Ямбол спечели в страшна драма срещу Спартак

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани