9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияТодор Тодоров: Спартак отдавна не е играл през целия май, това е...

Тодор Тодоров: Спартак отдавна не е играл през целия май, това е награда

Цял Плевен трябва да се гордее с отбора, добави треньорът на Спартак

Въпреки че не бях в отбора през 2016 г., Спартак Плевен винаги ми е бил в сърцето и не съм спирал да го следя. Преди втория мач казах, че имаме две цели през този сезон, не мога да кажа, че са поставени на всяка цена, но изпълнихме и двете. Едната от тях беше да напълним зала „Балканстрой“ и целият Плевен да мисли за баскетбол. Другата се състоеше в това да се класираме в Топ 4 на плейофите. Оценявам труда на момчетата, както и ситуацията, в която се намираше Черноморец. Искам да поздравя и двата отбора за серията, която изиграхме, както и моите играчи, които днес бяха готови за битка и показаха, че в момента продължаваме там, където заслужаваме„, заяви треньорът на Спартак Плевен Тодор Тодоров след успеха над бургазлии в мач №3 в 1/4-финалната плейофна серия в НБЛ с 87:69.

Единственото нещо, което направихме през сезона, бе това момчетата да имат манталитет на победители. Радвам се, че се събрахме и го показахме в най-важния мач. Преди този мач някой от тима на домакините каза, че са излизали като аутсайдери. Това не е вярно, мразя тази дума в днешно време. В българското първенство няма аутсайдери. На полуфиналите ще влезем като отбор, в който очакванията ще бъдат насочени към това какво ще направи Рилски спортист. Надявам се това да ни даде свобода в главите, да няма толкова напрежение, да се забавляваме до края на май и да усетим тръпката. Спартак отдавна не е играл през целия май. Това е награда както за играчите, които полагат този труд, така и за феновете, които повярваха в баскетбола и ще имат възможността да се наслаждават на това нещо“, добави наставникът на плевенчани, който триумфира в първата си плейофна серия в дебютната си година.

„Цял Плевен трябва да се гордее с отбора. Ние през целия сезон доказахме, че не сме едно име, а сме отбор. Нашите фенове скандираха името на Божидар Аврамов. Вярвам, че всеки един, който отсъства, момчетата са готови да се хвърлят за него и да покрият неговата липса“, каза още бившият център.

Спартак прекъсна 6-годишна суша и е на полуфинал в НБЛ

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани