9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Подходихме сериозно, в Плевен традиционно играем трудно

Тити Папазов: Подходихме сериозно, в Плевен традиционно играем трудно

Мачът с Балкан е черешката на тортата през последните години, заяви треньорът на Левски Лукойл

Трябва да бъдем обективни, преди няколко дни Спартак игра продължение, а и беше без трима играчи. Истината е, че започнахме силно мача и реално това успя да покрие високата успеваемост на съперника от тройката – близо 50%, но това е техният стил. В тази съкратена ротация в последната част те почти не играха агресивна защита, за да могат да се запазят от фаулове. Затова и успяхме да вкараме лесни кошове, защото за съперника беше по-важно да завърши в пълен състав. Иначе аз съм доволен, защото в Плевен традиционно играем трудно и затова, че подходихме сериозно“, заяви треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов след победата на тима си в Плевен със 116:84.

Пак казвам, изхождайки от ситуацията с контузиите при тях и мача в четвъртък, който имаха, само с добрата успеваемост зад дъгата трудно можеше да ни се противопоставят и с оглед на натрупаните фаулове. В последната четвърт вече се играеше донякъде и по-атрактивен баскетбол и от двете страни. Беше важно да спечелим този мач. Ние играхме добре, но имаше и няколко неща, които улесняваха нашата игра на база на всички проблеми при съперника„, поясни специалистът.

Имаме мач с Балкан, и предвид ситуацията със загубата им в Самоков, ние ще подходим сериозно на 100%. Знаете, че Балкан и Левски Лукойл са черешката на тортата през последните години. А освен това, може да се срещнем на полуфиналите, ако прескочим първия кръг на плейофите. От психилогическа гледна точка ще подходим сериозно”, добави наставникът на столичани, които са втори в класирането на НБЛ.

Ракуан Мичъл в този двубой игра много добре. Той е много атрактивен, експлозивен играч. Безспорно ще ни бъде полезен в тази ротация. Силно се надявам в плейофите да сме в пълен състав и да можем да работим всички заедно поне две седмици. Това ще ни бъде полезно и ще помогне“, каза още Тити Папазов, след като неговият Левски Лукойл спечели за пети пореден път в мъжкия ни елит.

Няма да рискуваме с Асен Великов. Все пак той е играч, който е на 35 години. При положение, че почти цял сезон сме загубили, няма да рискуваме неговата кариера за един или два мача. Ако се чувства добре, неговото присъствие в отбора е достатъчно само по себе си. Знаете, че той е сърцето и духа на отбора. Много е важен и е капитан, общо взето изключително обединяваща фигура. Много липсва на тима. Няма да рискуваме, ще следваме инструкциите на докторите“, завърши той.

Левски Лукойл наказа 20-те грешки на Спартак (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани