18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Победата е важна, а разликата е прилична

Тити Папазов: Победата е важна, а разликата е прилична

Нито за момент не бях спокоен по време на мача, заяви треньорът на Левски Лукойл

Факт е това, че се измъчихме в този мач. Спартак винаги играе добре срещу нас, което е обяснимо. Левски е голям дразнител като име, домакините бяха по-освободени и се бориха. Нито за момент не можеш да се отпуснеш срещу този отбор. Плевенчани разполагат с доста добро нападение, имат проблеми с късата ротация. Трудно се води тренировъчен процес с този скъсен състав, затова толкова леко доминирахме в последната част. Имаше моменти, в които можехме да ги прекършим, но те не се отказаха, заради което трябва да бъдат поздравени. Ако играят така, ще имат победи и ще изглеждат по друг начин. Аз не смятам, че сме ги подценили, получихме повече точки от нормалното, но това го отдавам повече на тяхното добро нападение, отколкото на наша слаба игра в защита“, заяви треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов след успеха на тима си над Спартак с 97:81.

Левски Лукойл взе своето в Плевен (видео)

 

Факт е, че имаме някои играчи, които се отличават в последните срещи. Все още нямаме втора петица, но на този етап преценихме, че отборът играе по-добре. В решаващата фаза ще вземем още един център. Искаме да играем агресивен стил и да имаме по-дълга ротация, но се съобразяваме с това. Силно се надявам Тайрън Брейзълтън да бъде на линия за следващия мач. Той не е заразен с коронавирус, но в същото време настинката му е такава, че го изцежда. Асен Великов и Йордан Минчев се възстановяват. Асен е аут до януари, надявам се Данчо да се завърне в игра до края на декември. Той работи много съвестно, едва ли ще може да си върне отличната форма, в която беше. Надявам се в тяхно отсъствие да спечелим каквото можем“, добави наставникът на столичани, които записаха шеста поредна победа в НБЛ.

„Направено е всичко, което е било възможно за НБЛ. Обединено сме се събрали и решили, вероятно не е било абсолютно еднакво за всички тимове, но беше направено в интерес на баскетбола. Смятам, че никой не се сърди, защото единствената цел, която се бяхме събрали на Общото събрание на НБЛ, е да успеем да минем максимално сухи през водата“, коментира Папазов по повод сгъстения цикъл от мачове в първенството и ситуацията с коронавируса в българския баскетбол.

Стараем се да играем бързо. Това не е толкова лесно в този ограничен състав, защото бързата игра изисква ротация и максимална енергия. Резултатите от срещите на Спартак до момента са водили до успокоение моите играчи. В никакъв случай не сме играли безотговорно, но победата е важна, а разликата е прилична. Нито за момент не бях спокоен по време на мача, познавайки стила на Спартак. Този отбор, който може да те нокаутира за кратко време. Плевенчани имат стил, който е изграждан в годините. Те имат потенциал и качества за това нещо“, допълни специалистът.

Смятам, че Балкан ще дойде максимално мобилизиран в София тази събота. Ботевградчани разполагат с много добър състав и резултатите им са изненадващи. Балкан има по-голям потенциал и ще го показва. Този отбор може да победи всеки във всеки един момент. Може би нещото, което е най-определящо при тях, е липсата на публиката. Всички казват, че тя е шестият играч, докато за ботевградчани тя е първият. Те са толкова свикнали с тази подкрепа, която им е помагала в годините, че липсата на хора се отразява. Не мога да кажа, че има някакво подценяване, познавайки Йовица Арсич и момчетата, които играят в този отбор. Сигурно изживяват тежко тази ситуация, но моето мнение, че Балкан винаги може да се върне на нивото, на което е. Сега няма да се примирят и оттук нататък ще търсят победа във всеки мач до края на редовния сезон. Ще се отнесем с необходимото уважение, ние сме домакини. В двата тима са събрани най-добрите български баскетболисти, както и добри чужденци. Надявам се да направим добър баскетбол и моят отбор да спечели, но нито за момент не мога да се заблудя. Тези три загуби на Балкан не ме успокояват“, каза още Тити Папазов по повод предстоящото дерби в мъжкия ни елит.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани