12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Няма отказване

Тити Папазов: Няма отказване

Съдбата определено беше на наша страна в последната атака, допълни треньорът на Левски Лукойл

Съдбата определено беше на наша страна в последната атака. Антъни Гуджино може би щеше да вкара в 99 от 100 пъти при тази ситуация. Това е частична награда за всичките здравословни проблеми, които имаме. Не се предадохме, съперникът водеше заслужено с 11 точки. Това, което очевидно се вижда, че сме получили 28 точки след наши грешки. Характерът и късметът накрая лишиха Академик от победа“, заяви пред Max Sport треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов след драматичния успех на тима си над Академик Пловдив със 70:69.

В края на мача заложихме на Чавдар Костов да играе като тежко крило, защото те си помагаха на тази позиция. Играхме някакви перверзии, опитахме всичко в този състав. Аз съм обективен човек и признавам, че ситуацията със защитата на Чавдар е абсолютен фаул срещу него, не вярвам, Йордан Янков да има претенции за това отсъждане. Имахме възможност да направим две лични нарушения. Ситуацията с Гуджино е спортен шанс, който е най-важното качество на всеки един от треньорите. Кийт Бенсън изпусна лесен кош при 65:65. Аз съм най-доволен от проявения характер, защото нокаутиращи контраатаки на пловдивчани доведоха нещата до плюс 11 точки в тяхна полза и не се отказахме. Нещата се случиха с много агресия и желание от страна на играчите. Николай Николов през цялото време игра на ръба на фаула“, допълни наставникът на столичани, които си върнаха второто място в НБЛ.

Нямаме много време за възстановяване. Ямбол разполага с добри играчи. Те играха с три дни по-рано от нас, но в крайна сметка програмата е правена с мое съгласие, за да се изпълни лимитът от мачове. Човек трябва да гледа голямото, не съм мислил, че ще имаме трима контузени, които ще бъдат извън игра и ще бъде толкова тежко. Ямболии играха много силно за Купата на България и крайния резултат от полуфиналите между двата тима не отговаряше дълго време на мача. Те ще подходят със самочувствие, отиваме да се борим. Нито един от Йордан Минчев, Христо Захариев и Данило Тасич няма да бъде готов за тази среща. Те не са тренирали след края на Финалната осмица в Панагюрище“, каза още Тити Папазов.

Няма отказване, това са неща, които са извън нас. Искам само да сме здрави. От началото на годината няма един ден, в който отборът да е бил през цялото време заедно. Това е вследствие на пандемията, ние не можем да избягаме от съдбата. Единственото хубаво е, че по този начин възпитаваме нашите характери. В живота има някакъв баланс. След края на Купата пожелах всички да са здрави и в залата. Ако тогава не успеем, ще си носим кръста и вината ще бъде изцяло наша. Аз не търся оправдания във всички тези проблеми, които съпътстват тима в последните месеци. За да успееш, трябва да имаш възможност да работиш. За да можеш да работиш, всичките трябва да са на паркета“, завърши специалистът.

Левски Лукойл и Академик Пловдив спретнаха страшно шоу в София

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани