11.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Второто полувреме ми дава оптимизъм

Тити Папазов: Второто полувреме ми дава оптимизъм

Ямбол също заслужаваше да победи, добави наставникът на Левски Лукойл

На почивката казахме на играчите, че трябва да се промени енергията. Имаше коренна разлика през второто полувреме и независимо, че авансът в полза на домакините се запази, то това бе повече плод на високата успеваемост, която имаха. Като цяло стратегията да вкарваме топката непрекъснато под коша доведе до натрупването на лични нарушения от страна на високите им играчи, което накрая остави Ямбол в осакатен състав“, заяви пред Max Sport треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов след успеха на тима си над Ямбол с 87:80.

Възможно е да има грешки на съдиите, както и ние можем да имаме претенции към тях. Ситуацията, в която Венцислав Петков овладя борбата, има стопроцентов фаул срещу него. Ямбол заслужаваше да победи и можеше, ако имаше малко късмет и не беше с такъв съкратен състав. В хода на мача домакините играха много добре, както и много агресивно в защита, която даваше резултат. Коефициентът от статистиката в наша полза не е реален. Домакините също заслужаваха да спечелят“, каза още наставникът на столичани, които записаха втори успех в НБЛ в последните 48 часа.

Второто полувреме ми дава оптимизъм за края на редовния сезон и плейофите. Трябва да отбележим, че нашите съперници също не бяха с пълния си ростер. Отсъствието на Кръстан Кръстанов не е по-малко значимо, отколкото на Данило Тасич. Тони Дечев се беше подготвил за това, но в края се видя, че те нямаха как да се противопоставят на Кийт Бенсън. Ние го запазихме през цялата трета част с идеята да свалим малко разликата и да нападаме под коша, като очаквахме, че ще дойде умората. Смятам, че цялостната стратегия и липсата на висок човек при домакините ни помогнаха“, добави Тити Папазов.

Надявам се, че през уикенда тримата контузени ще започнат да тренират. Днес Тасич започна да тича леко. Отсъствия има във всички отбори, ние не можем да се оправдаваме само с това. Пандемията лиши всички тимове от нормална подготовка. Не можем да продължаваме така още дълго време, защото отсъствието на Йордан Минчев, Христо Захариев и Данило Тасич води до дисбаланс в тренировъчния процес“, завърши треньорът на Левски Лукойл.

Левски Лукойл се измъкна в последната минута в Ямбол

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани