3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаТенерифе привлече Константин Костадинов (видео)

Тенерифе привлече Константин Костадинов (видео)

Националът с договор за пет сезона в испанския клуб

Константин Костадинов ще остане в Испания и в бъдеще. Националът е подписал договор за пет сезона с елитния Тенерифе, обявиха от клуба.

Според информацията, 203-сантиметровият баскетболист ще играе под наем в лига LEB Oro през 2022/2023. Българинът ще носи екипа на Паленсия от есента.

Константин Костадинов е възпитаник на школата на Реал Мадрид, където е привлечен от Делфин. При подрастващите на „Белия балет“ той се оформя като играч, а освен това се изявява и в младежката Евролига.

През миналия сезон Константин Костадинов бе част от ростера на друг тим в LEB Oro – Палмер Палма. За него крилото записва средно по 9.6 точки, 4 борби и 0.5 асистенции в общо 34 мача.

През това лято Константин Костадинов защитава цветовете на България в световните квалификации, както и на европейското първенство за младежи в Грузия. В Тбилиси родният талант се нареди сред най-добрите реализатори на турнира.

Константин Костадинов е част и от националния ни отбор, който се подготвя в Панагюрище за предквалификациите за европейското през 2025 г., както и за Евробаскет 2022.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани